Ingerii sunt fiinte nemuritoare, care sunt inzestrate cu putere speciala si abilitati miraculoase. Iconografia ingerilor este foarte dezvoltata si populara in lumea crestina. Ele reprezinta razboinici care lupta impotriva raului si ii protejeaza pe oameni de acesta. De aceea, majoritatea sunt infatisati in uniforme militare.

Icoanele Ingerilor sunt din ce in ce mai populare

Cele mai cunoscute dintre ele sunt:

* Ingerul pazitor care este mediatorul dintre Dumnezeu si om. In general, este acceptat faptul ca atunci cand un copil este botezat, lui ii i se atribuie propriul sau Inger pazitor, care il protejeaza de sufletele rele si de tot ce este rau. Adesea, Ingerul Pazitor este infatisat impreuna cu copilul cu care se plimba de mana, ceea ce reprezinta exact protectia persoanei protejate de inger.

* Arhanghelul Mihail – este unul dintre cei mai venerati si iubiti ingeri din randul ortodocsilor. Este considerat unul dintre Ingerii supremi si cat mai aproape de Domnul. El este infatisat cu imbracaminte militara, ceea ce il arata ca principalul din armata de ingeri.

* Arhanghelul Gabriel apartine si el celei mai inalte ierarhii de ingeri. Este renumit pentru faptul ca Domnul l-a instruit sa transmita Sfintei Fecioarei despre nasterea iminenta a lui Iisus Hristos.

* Ingerul de rugaciune este o icoana care infatiseaza un Inger care se roaga cu un cadelnita in maini. Aceasta icoana este foarte populara in Biserica Ortodoxa, ea poate fi gasita adesea in biserici si in casele credinciosilor.

Kituri pentru broderia cu margele a icoanelor cu ingeri si arhangheli

Aceste creaturi ale lui Dumnezeu sunt considerate patronii si ocrotitorii copiilor. De aceea, se obisnueste ca la un botez sau o nastere a unui copil sa se dea o astfel de icoana pentru a proteja copilul. Puteti cumpara o icoana gata facuta, dar este mult mai bine sa o faceti singur. Anume, cumparati un kit pentru broderie cu margele si brodati personal. Din munca manuala, in special a unei persoane dragi, valoarea unei astfel de icoane creste de sute de ori. Cumparand un kit de broderie obtineti toate materialele necesare pentru a incepe crearea. In kiturile pe care le puteti gasi si comanda AICI , gasiti variante de kituri de orice compexitate si la preturi diferite, totul este gandit pana la cele mai mici detalii. Modelul este imprimat comod si clar pe tesatura, contin instructiuni detaliate, tesatura densa speciala, toate margelele, perlele, pietrele si alte materialele necesare, inclusiv un ac, sarma si ata speciala. Intregul proces de broderie este o placere si un har, care, in consecinta, va vor incanta cu o icoana de o frumusete incredibila. Toata lumea va gasi o imagine potrivita pentru ei insisi la un pret accesibil.