Am publicat de curand 2 articole, in care v-am facut o prezentare a cartilor lui Gail Narsh despre tehnicile de cusut din secolele: XVIII si XIX, la fel si EMBROIDERY TECHNIQUES 20 CENTURY, pe care le gisiti rasfoind site-ul nostru.  O alta prezentare a fost minunata carte FLOWERS STUMPWORK, autorul Sachiko Morimoto.

Urmatoarea carte pe care v-o prezentam aici este la fel despre broderia cu volum, dar nu a florei ci faunei, sau mai degraba … gandaci!

THE STUMPWORK, Golgwork and Surface Embroidery – Beetle Collection –  Jane Nicholas

O multime, o multime de tot felul de gandaci si gaze, copii reale ale frumusetilor gasite in natura, realizate prin folosirea diferitor tehnici de broderie si materiale diferite. Aripi de margele, piele, brodate cu fire de matase si fir de aur. Cartea este grea, de 3 cm groasime, multe informatii, dar pentru incepatori, in opinia noastra, este prea grea la propriu. Nu exista in mod schematic nici o explicatie detaliata despre „de unde cresc picioarele”, desi este scris mult. Poate este doar opinia noastra subiectiva. Pentru a va face o parerea va aducem spre exemplu principiul cum facut un ”sburator”, in acelas stil sunt reprezentati si restul companiei de zburatoare. Cartea are, de asemenea, o sectiune in care se descrie unde si cum pot fi aplicate broderiile cu gandaci.

Formatul putin mai mare de A4, contine 424 pagini.

Iar pentru desert am pastrat ce este mai dulce si cu mult stil:

ECOLE LESAGE
Chez vous
Broderie d’art La transmission d’un savoir

Celebra carte de la faimoasa scoala pariziana de broderie Francois Lesage. Desigur chinezii deja au publicat-o si precis fara acordul autorului!

In primul capitol – o mica excursie in atelierul Lesage, fixarea tesaturii pe gherghef, schematic elementele de baza ale broderiei si celelalte instrumente necesare pentru a crea proiectele propuse de autor pentru productia independenta.

Cartea este impartita in 2 parti – una pentru brodatul cu acul si alta pentru broderia cu carligul ”Luneville”.

La fiecare proiect este ataaat o fotografie-lista cu descrierea detaliata a tuturor materialelor necesare, modele, scheme de broderie, cusaturile de baza utilizate la modelul dat.

Noi credem ca este o carte foarte utila pentru cei care vor sa deschida o afacere cu confectionarea hainelor sau obiectelor handmade!