Acest articol nu este un master-class, pur si simplu va familiarizam cu un instrument simplu, care ne poate ajuta in viata de zi cu zi, dar si in munca noastra de creatie.

Cum se coase un nasture cu acuratete?

Odata cu imbunatatirea nivelului de trai multi dintre noi nu mai stiu cum se coase un nasture, cum sa carpeasca o gaura, multe persoane la primul defect aparut arunca lucruri bune si demne de a fi folosite in continuare. Unele persoane cu simtul practic mai dezvoltat merg la un atelier de reparatii, merg si doamnele, dar si barbatii, chiar pentru a coase un nasture.

In fotografiile de mai jos puteti vedea instrumentele necesare pentru a coase usor si cu acuratete nasturii la una dintre rochii.
Nasturele in forma de floare roz este pus pe partea de sus al unui nasture verde si cusut cu ajutorul unui sablon. Sablonul va va ajuta sa coaseti nasturii la aceeasi inaltime si nasturii vor arata perfect.

Nasturele este pe partea de sus a sablonului, sub sablon se pune lucrarea si apoi se coase nasturele.

Dupa ce nasturele a fost cusut, se indeparteaza sablonul, acul cu ata este trecut intre nasture si rochie, firul este rotit de 3-4 ori in jurul piciorului format din cusaturi, se intareste cusatura apoi se taie firul.In asa fel si coase nasture dupa nasture.

Cu speranta ca v-am fost de ajutor, va dorim succes in tot ceea ce faceti si asteptam si comentariile vostre.