Deseori pentru a coase o broderie se folosesc diferite tasaturi, cu o structură celulara distincta. Unele dintre ele sunt foarte dense, in timp ce altele, dimpotriva, aproape transparente. Vedem de multe ori cum se schimba perceptia lucrarii, in functie de culoarea si tonul cartonului pe care este intinsa panza. Prin urmare, este necesar sa se i-a in considerare in mod constant acest detaliu la inramarea lucrarilor. Chiar si sub panza neagra, atat de mult iubita de multi care brodeaza, trebuie inclus un substrat intunecat pe carton, in caz contrar se vor vedea gaurile albicioaes. La fel se intampla si cu goblenurile cusute pe o panza mai rara.

Master class pentru incadrarea broderiilor cu ajutorul unui substrat de fundal.

Din pacate, atelierele de bagheta uita de multe ori despre asta. Cu toate acestea, aceasta proprietate a panzei – umbrele, poate fi interesant combatuta, fapt care transforma complet lucrarea inramata. Aceasta metoda poate fi recomandata pentru punerea in aplicare de carte fiecare mester in ale cusutului, deoarece este destul de simpla si se face in tehnica de aplicatii.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa aveti o cantitatea oarecere de hartie colorata (in atelierele de bagheta in acest scop sunt utilizate placile de passeportout  ramase de la cadru) de culorile de baza si banda dublu adeziva. Asigurati-va ca hartia nu se decoloreaza, in caz contrar se poate lua partea inferioara a panzei.

Acum pregatiti un carton pe care va fi intinsa broderia, precum si o bucata de hartie de calc pentru viitoarea componenta a substratului. Ideal pentru a face acest lucru este cu ajutorul unei mese de lumina, punand pe suprafata mesei broderia acoperita deasupra cu foia de calc pentru a trasnfera imaginea. Pentru broderiile mici si in lipsa unei mase de lumina, puteti sa utilizati scanerul. Se transfera modelul broderiei pe hartia de calc (puteti contura cu usurinta conturul cu ajutorul unui creion) pentru a fixa conturul lucrarii.

Acum, trebuie sa alegeti culoarea aplicatiei. Tineti minte ca la umbrele tranzitiilor de culori subtile nu sunt disponibile, deci este mai bine sa folositi culori luminoase, saturate. Aceasta culoare poate fi destul de conditionata, deoarece ea va fi distorsionata de amestecul de culori ale panzei si broderii. Prin urmare, incercati sa alegeti o culoare pentru aplicatii ca cele din umbra.

Desenul cu  compozitia necesara se taie cu foarfeca, se pune carton si apoi se ataseaza broderia. Asigurati-va ca piesele din imaginea aplicatiei sunt in locurile potrivite. Luati banda dublu adeziva si fixati aplicatia pe carton. Inca o data, atasati broderia, asigurati-va ca toate sunt plasate corect. Acum puteti intinde broderia. Utilizarea adezivilor pentru a lipi aplicatia nu este de dorit, deoarece se poate usor lubrifia si la aplicarea poate murdari imaginea broderiei. In schimb cu banda dublu adeziva puteti oricand corecta aplicatia. Vedeti mai jos: broderia cu irisi, aplicatia pentru fundal, broderia intisa asupra aplicatiei pe carton. Spor la cusut, inspirati-va pentru idei de inramare AICI !