Fascinatia pentru broderii, tricotat si alte tipuri de obiecte de artizanat acum cativa ani a cuprins lumea intreaga. Psihologii explica acest fenomen prin reactia oamenilor la stresul din ce in ce mai mare al vietii cotidiene si la dominarea tehnologiilor care neaga munca manuala si initiativa creatoare. In plus, in ultimele decenii, feminismul a domnit in intreaga lume, care a negat astfel de hobby-uri feminine ca tricotarea.

Exista mai multe motive pentru care femeile si unii membri ai sexului mai puternic se angajeaza in lucrul manual. Deci:

1. Calmeaza si iti da liniste.

Artizanatul este un fel de sedativ. Tricotarea este numita si terapie cu andrele. Broderia nu poate pretinde la termenul acupunctura (pentru ca acest termen este deja ocupat), dar terapia in cruci – este un termen destul de bun. Transferand tehnic modelul din schema pe material, abandonam problemele externe. Exista chiar si un element de hipnoza in actiunea monotona – impungerea cu acul in panza sau coaserea de ochiuri.

2. Este usor.

A broda in cruce – este usor! Acesta este cel mai simplu tip de broderie, care nu necesita abilitati speciale, cum ar fi tricotatul sau broderia Richelieu. Desigur, exista subtilitati tehnice, dar daca doriti, puteti invata totul. Tricotatul este un pic mai dificil. Dar, dup ce ati invatat doua tipuri de ochiuri de baza, puteti crea cu andrelele un numar infinit de modele.

3. Aceasta este creativitatea.

Doar daca modificati usor modelul de tricotat, deja aveti un model exclusivist. Si broderitele au tot dreptul de a corecta imaginea – de la schimbarea nuantelor (pentru a face iarba mai suculenta) si de a crea un design. Iar lucrarea din aceasta doar va avea de castigat, va dobandi individualitate. Iar cand va vini dorinta de a crea ceva, atunci eva fi imposibil sa va limitati zborul imaginatiei creative.

4. Este creativ.

Cand creezi frumusete cu propriile maini, este imposibil sa nu va simtiti ca un artist. Si chiar urmareaa stricta a unei scheme nu face abilitatea mesteritei mai prejos. Chiar daca nu a inventat desenul, firele si schema sunt luate de la producatorii buni ai seturilor – in lucrarea care o face investeste suflet, timp si munca. Si cand impleteste un desen, care a lovit-o in inima, – spatiul din jurul mesterului este imbogatit cu emotii pozitive.

5. E frumos.

Decorarea lumii din jurul nostru este scopul principal al mesterului. Si nu conteaza daca este o imagine imensa pe un sfert din perete sau pe cea mai simpla esarfa – lumea va fi decorata cu o capodopera!

6. Este fascinant.

Procesul de pregatire a lucrului de mana va va lua cu siguranta din timp, dar odata cu aparitia acestui hobby, vor aparea si hoti suplimentari de timp – vanatoarea de accesorii, seturi si reviste. Calculatorul va aparea marcajul cu adresele de site-uri dedicate lucrului manual, iar ochii vor obosi de la abundenta de oportunitati, dar inima se va intrista de la un regret acut, ca sa faci totul este imposibil, dar asa vreau !!!

7. Creativitatea voastra este o ocazie de mandrie.

Poate ca nu imediat, dar altii vor incepe sa fie mandri de voi, pentru ca aveti o nebunie atat de neobisnuita pentru lumea moderna. In plus, problemele cu cadourile si suveniruri pentru cei dragi vor fi inlaturate definitiv. In cazul in care un tablou brodat nu toata lumea l-ar atarna pe perete, ciorapii tricotati ar pica pe sufletul (si piciorul!) oricui.

8. Aceasta este urma din istorie.

Cu cata admiratie privim la gulere si genti brodate cu secole in urma in muzeele de arta aplicata! Si cat de placut este sa ne dam seama ca si nou aducem aportul nostru pentru pastrarea istoriei. Da, vanitatea nu este straina pentru sufletele tremurande ale femeilor mesterite!

9. Artizanatul este un venit!

Destul de ciudat, dar lucrul manual poate aduce pe deplin profit. Si nu atat prin vanzarea de produse handmade, si nu prin vanzarea de produse, ci prin participarea la numeroase concursuri care au loc adesea atat pe web, cat si in viata reala. Si, uneori, premiile sunt in asa masura cat sa rascumpere pe deplin pentru banii cheltuiti pe hobby.

Ocupati-va cu lucrul manual: coaseti, tricotati, brodati! Acesta uneste multi oameni si gasiti prieteni multi atat in ​​lumea reala, cat si pe Internet.