Faptul ca sinestezia (o senzatie simultana de culoare si de aroma) o abilitate existenta, si nu o inventie a artistilor si a poetilor, este deja un fapt stiintific. Chiar putem simti culorile si sunetul mai profund si mai emotional decat permite logica simpla.

Sunet, culoare, aroma .. Toate aceste senzatii reale pot provoca asocieri identice. Culoarea poate suna si exprima o aroma, mirosul poate avea culoare si sunet, sunetul poate fi pictat si inramat cu gust sau aroma.

culoarea alba

Ce este ALBUL?

Subtilitate, rafinament, puritate, prospetime, nevinovatie, eleganta, perfectiune, usurinta, aerisire. Pentru cineva este culoarea intelepciunii si detasarii, a doliului sau a odihnei. Sau dimpotriva – sarbatoare, oaspeti, multi oameni, rochii elegante si delicii gistoase.

Ce miros de culoare alba? S-ar parea ce poate fi mai simplu – toate florile albe dau lumii aceasta aroma. Dar nu. Multe dintre ele au un set complet diferit de arome: dulce-imbatator, floral-aprins. De exemplu, tuberoza, osmanthus, caprifoi. Spre deosebire de culoarea alba a florilor, din ele izvorasc arome rosii, galbene, portocaliu-sofran sau burgund, exclusiv din punctul meu de vedere.

Perceptia parfumului de culoare este profund individuala. Dar exista cateva trasaturi comune asociative. Mirosurile albe pentru majoritatea oamenilor sunt transparente, proaspete, subtile, dulci, inocente, apoase.

Destul de ciudat, culoarea alba este cel mai adesea asociata cu o aroma usoara de vanilie. Implicit si luminos, dar fin, subtire, delicat.

Ea este, de asemenea, in acord cu mirosurile luminoase si florale usoare – lavanda, verbena, grapefruit, ienupar, neroli, lamaie, tamaie, lacramioare, iasomie, nuferi.

Din condimente se poate apela la piperul alb sau anason. Acestea adauga note mai curate si mai cool la paleta alba.

Ma intreb ce fel de aroma are culoarea voastra alba? Vedeti si un ALBUM cu astfel de minunatii albe!