Singura fabrica DMC din orasul francez Mulhouse, care exista din 1746, produce cele mai bune fire mouline din lume. Materia prima pentru acestea este bumbacul egiptean de cea mai inalta calitate. Firele mouline DMC sunt cele mai populare fire pentru broderie din lume, sunt stralucitoare si moi, firele sale se separa usor si nu se impufoseaza sau se invartesc la brodare, se potrivesc bine pe tesatura atunci cand se brodeaza si ofera un rezultat de neegalat. DMC folosesc o tehnologie complexa pentru vopsirea atei, multumita acestui lucru munca Dvs. nu se va estompa nici de la lumina, nici sub influenta clorurilor – culorile vor ramane saturate si luminoase. 463 culori – cea mai larga gama de culori premium de ata din lume, care totusi este mereu in schimbare si adaugare de culori.

Orice companie care produce fire produce si o carte cu paleta de culori. Ce este o paleta de culori? Aceasta este o carte frumoasa cu mostre de fire si numerele lor. Daca studiati albumul cu mai multe palete de culori de aici Paleta a culorilor puteti vedea bine toate culorile de la producatorul DMC si la multi alti producatori de fire mouline.

Si atunci apare intrebarea, la ce serveste aceasta paleta de culori mouline? Cred ca orice broderita ar putea avea nevoie de o paleta de culori DMC cel putin o data in viata. Fiecare broderita care se respecta are stocuri de fire si multe dintre ele sunt „fara nume”. In acest moment, minunata paleta de culori DMC va vine in ajutor. Astfel, firul galben „neidentificat” isi dobandeste numele si devine numarul deja cunoscut 743 DMC etc. Si se dovedeste ca, dupa o astfel de analiza a stocurilor noastre, lista firelor care trebuiau cumparate pentru urmatoarea capodopera a fost redusa semnificativ si, prin urmare, si valoarea costurilor a scazut semnificativ.

Si la final as dori sa mai adaug un argument in favoarea paletei de culori mouline DMC- cel mai adesea anume firele acestei companii sunt folosite in schemele pentru broderii.