De ce este important să te lauzi? Cu această întrebare ne-am adresat catre un psiholog care ne-a spus:

Făcând ceva cu propriile mâini, mulți oameni vor să împărtășească rezultatele obținute. Dar merită să o faci, pentru că încă din copilărie suntem obișnuiți cu faptul că lauda este proastă? Desigur, merită și chiar este necesar! Să nu confundăm „acea” laudă copilărească, care de multe ori îi jignește pe ceilalți, cu posibilitatea de a vorbi pur și simplu despre realizările noastre, inspirându-ne spre noi realizări. – De ce este important să te lauzi? – cu această întrebare ne-am adresat psihologului Elena Turlina.

PSIHOLOGUL
– Cu toții vrem să devenim mai buni. Dar cum să înțelegem că acest „mai bun” s-a realizat? Desigur, prin estimare. Și, bineînțeles, trebuie să vă lăudați mai întâi. Nu e de mirare că se spune:  pănă nu te lăuzi pe tine însuți – stai ca și cum ai fi scuipat. Ai făcut treaba rapid și frumos – laudă-te pentru asta, chiar dacă pare că ceea ce a fost creat în procesul de lucru nu merită multă muncă sau nu are o valoare specială.

Dar să te lauzi nu este suficient. Este foarte important să primești îmbărbătări de la alții – doar o evaluare externă îți inspiră într-adevăr încrederea în abilitățile tale, permițându-ți să te bazezi pe un anumit standard, pentru a măsura valoarea muncii tale cu cele în general acceptate.

Prin urmare, este imperativ să ne lăudăm și iar să ne lăudăm. La urma urmei, când simți că creația ta este admirată nu numai pe tine, atunci puterea ta interioară se completează și vezi sensul activității tale. Și chiar dacă vă critică, atunci asta ar trebui tratată ca o acumulare de experiență valoroasă, cunoștințe suplimentare. Dacă, desigur, această critică este constructivă. Apoi, fiecare produs nou se va dovedi mai bun și mai frumos, iar în suflet va crește încrederea și experiența.

Într-o zi, cineva îți va arăta munca lor și tu, de asemenea, vei aprecia cu amabilitate și îi vei oferi cu atenție sfaturi valoroase.

Așadar, lăudarea și lăudarea cu munca dvs. reprezintă motorul îmbunătățirii generale în orice domeniu.

Nu vă fie frică să vă arătați broderia sau tricotatul – nu ezitați să o faceți!

De exemplu, în comunitatea noastră online de artizanat Goblen.broderii, puteți obține unde nu numai că o evaluare a muncii dvs. și puteți colecta feedback-uri inspiraționali, ci puteți cere și sfaturi oamenilor cu aceleași idie, să vă împărtășiți emoțiile și, bineînțeles, să vă faceți noi prieteni!

Alăturați-vă și comunității Kit.Goblen
O altă oportunitate de a spune despre procesul dvs. va fi albumul cu rubrica noastră „Boastwomen – Lăudaroasele”, unde se vor aduna lucrările voastre. Aici puteți prin mesaj împărtăși rezultatele în fiecare vineri, puteți vedea munca altor meseriași și puteți face schimb de experiențe.