Multor oameni le place să brodeze. Cuiva îi place natura moartă cu fructe și flori, cuiva străzile orașului; cineva iubește să brodeze natura și cineva animale și oameni …V-ați gândit vreodată ce ar putea însemna un subiect sau altul? Conform învățăturilor chinezești despre feng shui, fiecare lucru din casă poate provoca atât prosperitate, cât și eșec. Acest lucru se aplică și picturilor brodate. Deci, ce ar trebui să le aducă broderiile proprietarilor?

ÎNDEPLINIREA DORINȚELOR
Se crede că astfel de imagini în broderii precum o moară și un far contribuie la îndeplinirea dorințelor cele mai interioare. Atunci când alegeți unul sau alt model cu aceste subiecte, trebuie avut în vedere faptul că râul sau marea din imagine ar trebui să fie liniștite. Conform legendei, broderia unei păsaări colibri contribuie, de asemenea, la împlinirea rapidă a viselor.

CASA LUNG AȘTEPTATĂ
Unul dintre cele mai faimoase simboluri de broderie spune: dacă brodezi o casă, în curând vei primi propria casă. Și nu contează deloc cum va fi această casă brodată (mică confortabilă sau luxoasă) – orice imagine care prezintă locuințe ar trebui să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață. O multime de scheme de calitate pe toate subiectele gasiți pe pagina Prelucrări goblenuri, broderii !

În ceea ce privește bunurile materiale specifice, mașina brodată simbolizează, de asemenea, achiziția sa iminentă în realitate.

IUBIREA ȘI FERICIREA FAMILIEI
Cei care doresc să găsească rapid un suflet pereche și să creeze o familie puternică sunt sfătuiți să acorde atenție subiectelor care descriu cupluri – oameni sau animale. Mai mult, dacă alegerea se face în favoarea acestora din urmă, atunci este mai bine să brodați lupi sau lebede – aceștia sunt cei foarte loiali aleși. Dacă intenționați să brodați oameni, este important ca pe pânză să arate cumva dragoste și afecțiune unul față de celălalt.

Nu numai o pereche brodată, conform credințelor populare, contribuie la dobândirea rapidă a fericirii familiale și la atracția iubirii. Fetele singure ar trebui să acorde atenție broderiilor cu imaginea unui străin, precum și a unui unicorn sau a unei inimi (dar nu rupte, desigur). Fluturii au fost mult timp un simbol al iubirii. Chinezii cred că ajută nu numai la găsirea unui iubit, ci și la consolidarea legăturilor de familie existente. În est, un simbol comun al iubirii este fenixul. Motivele slave, de exemplu, imaginea unui cocoș, pot ajuta, de asemenea, la găsirea unui suflet pereche. După ce un astfel de subiect este brodat și apare logodnicul, se recomandă adăugarea altei broderii cu o gainușa ca pereche pentru cocoș – acest lucru va aduce bunăstarea familiei și înțelegerea reciprocă în casă.

Dintre flori, trandafirii (roșu sau roz suculent) și macii sunt considerați personificarea iubirii. În China, s-a crezut de mult că un bujor ajută la găsirea unui iubit: această floare face o fată mai atractivă pentru un bărbat. Este mai bine să plasați broderiile cu bujori pe partea de sud-vest a apartamentului – aici se află așa-numitul „sector al iubirii și al căsătoriei”, conform învățăturilor feng shui.

Conform credințelor populare, imaginile brodate ale verighetelor, precum și mirii, contribuie la căsătoria timpurie. Porumbeii sunt unul dintre simbolurile populare ale iubirii.

FERICIREA MATERNITĂȚII
Printre numeroasele semne de broderie există unul: dacă brodați îngeri sau copii mici, veți găsi în curând fericirea maternității. Broderia Maicii Domnului și Pruncului va fi mai relevantă ca niciodată dacă ai visat mult timp la un copil.

Separat, aș dori să menționez kitul de broderie numit „Aproape perfect” de la Dimensions – se crede că un astfel de desen trebuie să fie brodat pentru a se naște un bebeluș. Din păcate, acest set a fost scos din producție și acum puteți găsi doar schema pe pagina Prelucrări goblenuri, broderii ! Dar alți producători au creat imagini similare – ei spun că și ele „funcționează”.

SĂNĂTATE ȘI LONGEVITATE
Macaralele au fost considerate mult timp un simbol al sănătății. Este bine dacă un pin sau cel puțin ramura lui este prezentă în tabloul cu imaginea lor, deoarece acest copac este cel care personifică longevitatea. Dacă vrei să îți pui în broderie dorința de sănătate pentru tine și pentru cei dragi, poți broda mesteacăn – un copac care simbolizează mult timp protecția împotriva forțelor întunecate și a purificării. Printre plante, simbolurile sănătății sunt piersica, bambusul și irisul; printre animale – o broască țestoasă.

SUCCESUL ȘI BOGĂȚIA
Imaginile din broderiile amuletelor orientale populare sunt larg răspândite. Printre acestea se numără o broască cu o monedă în gură, o pisică japoneză cu labă ridicată (este mai bine dacă culoarea pisicii este tricoloră și are o monedă pe gât), un copac de bani. La brodarea acestora din urmă, fiți deosebit de atenți: imaginea trebuie realizată folosind nuanțe roșii, trebuie să prezinte un număr impar de monede echipate cu hieroglife și având o gaură în centru. Toate aceste simboluri ar trebui atârnate la intrarea în casă.

Imaginile cu pești aurii, crapii, albinele, vulturii, fenixurile pot atrage bogăția. O barcă cu pânze brodată, precum și picturi care înfățișează munți și fântâni, vor ajuta la dezvoltarea carierei. Nu ar trebui să brodați o cascadă pentru bunăstare financiară, deoarece apa curge din ea.

Se crede că naturile moarte cu coșuri, farfurii și vaze umplute cu mâncare din abundență contribuie la atragerea banilor. În ceea ce privește broderia animalelor, imaginea unui cal care merge înainte va ajuta la atragerea norocului. Potrivit credințelor populare, portretele unor oameni celebri și de succes pot oferi bunăstare financiară. Ei bine, și, desigur, o potcoavă! Cum poate fi fără ea când vine vorba de noroc?!

PROTEJAREA DE TOTUL NEGATIV
Broderia poate deveni o adevărată amuletă de casă dacă înfățișați animale sălbatice, cum ar fi un leu, un tigru, un lup într-o imagine. În același timp, animalul nu ar trebui să rânjească, ci, așa cum ar fi, să fie în alertă – atunci vă va ajuta să vă protejați pe dvs. și casa dvs. de tot ceea ce este negativ. O imagine similară a unui câine nu va avea doar o funcție de protecție, ci va contribui și la apariția de noi prieteni și cunoștințe care vă doresc binele.

Clopotele și chiar, imaginați-vă, liliecii pot deveni amulete bune pentru casă, dintre care ar trebui să existe cinci în imagine (fiecare dintre ele, conform credinței populare, simbolizează anumite beneficii umane: virtute, sănătate, viață până în momentul stabilit după soartă, bogăție și longevitate).

Amuletele de broderie vor fi un cadou minunat pentru familie și prieteni.

Ce altceva?
Seimbolurile de broderie se referă nu numai la imagine, ci și la procesul de brodare în sine. De exemplu, se consideră:

* dacă se formează un nod în timpul muncii, atunci persoana are noroc și viața lui va fi lungă;
* pentru ca obiectivul pe care îl urmăriți, alegând acest desen sau altul, să fie atins, trebuie să vă gândiți la el chiar de la prima cruce.

Și credem că dacă puneți în lucrarea voastră o dorință sinceră ca simbolul să se împlinească, cu siguranță se va întâmpla! Și, desigur, nu recomandăm să nu facem nimic noi înșine, bazându-ne doar pe „puteri superioare”.