Pentru toti iubitorii de cusut este o placere deosebita vizualizarea unui album cu accesorii VINTAJE, accesorii din trecut, care mai mult se aseamana cu obiecte de arta, decat obiecte pentru munca de zi cu zi. Recunosc ca eu nu-mi pot rupe privirea de la ele, as fi vrut sa le ating, sa le incerc… Cine din voi nu ar fi vrut asta?

Am mai publicat pe paginile noastre articole si albume cu fotografii despre:

Lucruri dragi inimii – degetarul

“Starc” – foarfece de epoca pentru lucru manual;

Lucruri dragi inimii – dispozitiv vintage pentru carpit.

Astazi va perezentam un alt accesoriu VINTAJE foarte util pentru orice persoana care se ocupa de cusut – Ruleta de cusut Vintage (cm). Lucruri mici, accesorii frumoase care usureaza mult munca la cusut.

Ruleta de masurare sau metrul, cum ii ziceam noi era confectionat dintr-un material textil impregnat cu o compozitie chimica, sau din material plastic.  In ultimul timp am vazut in magazine numai banda de plastic. Benzile din panza, care erau mai moi au disparut. Uneori mai gaseai in comert aceasta banda introdusa intr-o cutie de plastic sau in forma de ruleta, la fel, din plastic.

Vazand colectia de rulete de cusut VINTAJE, am avut impresia ca noi deloc nu evoluam. De la lucruri frumoase, facute cu atat imaginatie, folosind diferite materiale, adevarate obiecte de arta – am trecut la plastic. Cum vrem sa ne simtim bine, cand suntem inconjurati numai de lucruri urate, facute fara drag de inima, fara imaginatie?

Va invit sa vizualizati o GALERIE cu obiecte de arta – Rulete de cusut Vintage.