Instrumente ”antice” pentru lucru manual – o colectie de lucrari de arta incredibile!

In toate timpurile, chiar si doamnelor eminente din inalta le placea sa se ocupe cu lucrul manual, si, desigur, instrumentele pentru aceste ocupatii importante adesea erau facute de maestri bijutieri din metale pretioase cu diferite decoratiuni. De aici – foarfecele, degetarele, mesele pentru lucru si pernutele pentru ace, toate deveneau obiecte de arta.

Dupa o privire aruncata in graba la instrumentele din ziua de azi, a aparut gandul: cat de simple si modeste sunt toate in zilele noastre. Nu mai exista frumusetea de odinioara: foarfecele sunt foarfece, principalul lucru – ascutite sa fie. Degetarul asa si nu am invatat sa-l manuesc, degetarul bunicii simplu cu gaurici, sta undeva intr-o cutie cu lucruri demult uitate alaturi de firele ramase de atunci. Pernuta pentru ace – la fel, mediocra, nimic remarcabil, o simpla pernuta brodata, chiar si metru – simplu, rasucit frumos intr-o rola.

Insa privind la aceste fotografii cu instrumente vechi pentru lucru manual, firea mea creativa a inceput sa scanceasca si sa geama la vederea acestor frumuseti incredibile.

Va invit sa facem impreuna o calatorie in lumea obiectelor de lux din vechime, realizate pentru a se ocupa cu lucrul manual.

Bucurati-va si admirati galeria cu fotografii AICI!

Priviti foarfecelele si kiturile pentru artizanat, pernutele pentru ace, mesele pentru lucru, care au de toate, degetarele, accesoriile pentru metru m-au dat gata. Un simt puternic de admiratie si putina invidie. VOI?

Mai cititi si despre:

Lucruri dragi inimii – degetarul
“Starc” – foarfece de epoca pentru lucru manual