Moduri de a agata broderiile inramate

Broderia inramata poate fi un decor minunat si poate  fi aranjata artistic pe perete, impreuna cu alte lucrari. Compozitia rezultata poate fi formata dupa tema, culoare, sau invers, prin opozitie, pentru ca ideea de baza a efectului vizual este determinata de tine. O culoare sau obiect intr -o compozitie il poate imbunatati pe celalat. De exemplu, o selectie de rame vechi si moderne sau din mediul rural si victoriene in diferite variante pot face ca fiecare dintre broderia sa aiba „sunetul” lor aparte. Chiar agatatul broderiei cu un cordon necesita o combinatie armonioasa cu peretele.

Puteti incerca sa renuntati la picturi agatate in linie dreapta, metoda care este destul de plictisitoare ( daca aceasta idee nu este special asa gandita). Grupati broderiile voastre intr-o compozitie asimetrica, amestecand tablourile mari cu cele mici si abandonati metoda standard de  plasarea imaginii mari de ansamblu in centru. Urmariti ca modelel sa se combina nu doar intre ele, dar, de asemenea, si cu designul interior. Exista un articol minunat intr-o veche revista „Needlecraft Magazine” din noiembrie 1931 cu titlul „Utilizati picturile decorativ” -(„Use Pictures Decoratively”), unde autoarea Agnes Barton spune: „Tablourile mici imprastiate peste tot pe pereti, par nesemnificative si priveaza camera de farmec  si echilibru. Sentimentul uimitor de ordine poate fi realizat in camera prin gruparea corecta de picturi. Este de dorit ca impreuna cu tablouri in miniatura in camera sa fie atarnate si picturi mai mari, in special pe peretii mari. Un lucru foarte important este de retinut despre plasarea imaginilor mici – de  folosit aceste miniaturi ca un intreg, si nu ca o serie de pete care nu au nici o legatura una cu alta. Combinati aceste grupuri intr-un fel sau altul cu decorul. Evitati caile batatorite si incercati sa obtineti efecte interesante pentru a reusi sa utilizati cu stil  mediul si spatiul de pe pereti”.

Daca peretii camerei sunt lipiti cu tapet, picturile ar trebui sa fie de dimensiuni semnificative si sa nu arata ca modelul de tapet, in caz contrar ele vor fi pierdute pe fondul general.

Cel mai adesea este dificil de a decide la ce inaltime sa stea broderia. Raspunsul, desigur, va depinde de dimensiunea imaginii, de dimensiunea camerei, inaltimea tavanului, cat si de la subiectul din imagine. Exemplu: un peisaj de mare va arata bine in fata zonei de relaxare pentru a crea iluzia de vedere de la fereastra;  in contrast, un tablou mic cu un cos de flori este de bine de atarnat deasupra mesei pentru a crea un sentiment ca cosul este pe masa. Importanta imaginii mici poate fi accentuata prin atarnarea ei deasupra mesei sau orice alta piesa de mobilier (comoda, noptiera, etc). Broderiile cu mari dimensiuni sunt vazute cel mai bine din picioare, asa ca aveti grija atunci cand alegeti un loc pentru ca broderia sa fie cel mai bine pusa in valoare. Desigur, toate broderiile, nu se pot atarna la  un singur nivel, dar per ansamblu, plasarea lor ar trebui sa fie la o inaltime acceptabila. Cu toate acestea, exista doua parti ale unei medalii: peretele care este complet umplut cu picturi, pare nefiresc, prietenul meu are un perete intreg pe scara impodobit cu broderii si am nevoie de o ora pentru a urca un etaj!

Design goblen

Cum inramam corect goblenul?

Analizati istoria picturii din modelul brodat. Poate ca este, de exemplu, imaginea de ananas  din Williamsburgul epocii coloniale din secolul al XVIII-lea – perioada aceea a fost mult mai eleganta, in acea peroada, colonistii erau interesati in decorarea caselor lor. Ei vroiau aceeasi frumusete si calitate ca si in designul european. Designerii de interior americani, cum ar fi John Hancock, Gilbert Ash si John Goddard, au inceput sa aduca particele din cultura prezenta in Europa, deja acceptabila pentru gusturile americane cu fire, vartejuri, medalioane si snopi de grau. Materialul cel mai frecvent utilizat: ciresul, mahonul, artarul. Incearcati o bagheta din unul din aceste tipuri de lemn pentru broderia voastra cu tematica istorica.

Alte exemple

Designul american timpuriu isi are originea in anii 1650-1700, respectiv, si era simplu. Scara, balansierul Windsor coltul pentru dejun – erau elemente destul de reprezentative ale acelei perioade. Broderiile de acest fel vor arata bine in bagheta de stejar, molid, alun american, frasin sau artar, deoarece aceste tipuri de lemn au fost mai frecvent folosite in acea perioada timpurie.

Motivele orientale au fost utilizate pe scara larga de catre Thomas Chippendale in anii 1718-1779, cunoscuti sub numele de „epoca de mahon” – mahon natural.

Motivele Romane, motivele egiptene si grecesti au fost populare in timpul Imperiului francez din anii 1804-1815 – epoca de mahon.

Si voi, care probabil, ati crezut ca odata sfarsit cusutul toate preocuparile legate de broderie sunt lasate in urma?