Schema individuala pentru broderie (goblen), schema unica, schema facuta de un autor independent – ce este asta si cu ce se mananca?

Care este schema de broderie individuala si cum se poate face? Pentru a intelege mai bine ce este o schema individuala de broderie si prin ce difera de schemele din kiturile disponibile prin magazine, o sa scriem aici despre procesul de creare a unei scheme individuale pentru broderie.

Acest proces  de creare a schemei incepe cu selectarea imaginilor. In principiu, drept imagine pentru o schema de broderie (goblen) poate servi o imagine de orice fel: o pictura, o fotografie si chiar o grafica facuta la calculator. Cu toate acestea, nu toate imaginile sunt potrivite pentru crearea schemelor de broderie. Ele trebuie sa indeplineasca anumite cerinte.

In primul rand, imaginea trebuie sa aiba un claritate suficient de mare. In al doilea rand, prezentaa multor detalii de mici dimensiuni pe imagine este critica, de exemplu,  cum ar fi semnele de imbatranire pe picturile vechi. De fapt o schema de broderie poate fi facuta dupa orice imagine, insa nu se poate sti cu certitudine, daca valoarea timpului pierdut pentru aceasta schema va fi adecvata rezultatului obtinut.

Dupa selectarea imaginii pentru schema ea este digitizata in orice format de imagine, apoi utilizandu-se un software-ul special (un program special de prelucrat imagini), ea este transformata intr-o schema primara de broderie (goblen).

Dupa care vine etapa cea mai dificila – optimizarea schemei dupa culori. Aceasta munca este facuta de catre autorul schemei, desi cu ajutorul unui calculator, dar de mana, bazandu-se pe ochii lui si gustul sau artistic.

In general, procesul de creare a unei scheme de boderie (goblen) poate dura mai multe zile sau luni, in dependenta de calitatea si complexitatea imaginii, dar si de rezultatul dorit. Principala diferenta dintre o schema de autor  si una de serie este faptul ca nu este reprodusa. Achizitionand o astfel schema de broderie (goblen), puteti fi siguri ca nu veti intalni aceasta imagine brodata prea des. Va atasam cateva fotografii cu scheme de autor unice, mai frumosi trandafiri ca acestea n-am vazut (autor: Ecaterina Volkova). La aceiasi tema:

Cum se face o schema de broderie?

si seria de articole (5 in total) – Picturi celebre cusute in punct goblen sau cruce (V)