Se calcă o pânză care a fost deja brodată cu mărgele?

Da! Este posibil să calcați pânza care este deja brodată cu un model cu mărgele !!! Dar asigurați-vă că puneți broderia cu mărgele cu fața in jos, iar pe partea verso, pe cea pe care nu există mărgele) puneți o foaie de hârtie de pergament sau hârtie de calc obișnuită.

Care sunt cele mai bune fire de folosit pentru a broda cu mărgele?

Când brodați cu mărgele, este mai bine să utilizați Monofilament în tonuri de alb sau culoarea pielii.

Cum să vă asigurați că firul nu se încurcă la brodare?

Îin magazine se vinde ceară specială pentru prelucrarea firelor de mătase. Personal, folosesc o lumânare obișnuită cu ceară moale (în general cea mai ieftină). Înșirați firul pe un ac. Aplicați ceara pe fir, apăsând cu degetele și pur și simplu treceți firul de-a lungul lumânării. Ceara în exces este îndepărtată pur și simplu prin trecerea firului printre degete pe toată lungimea lui. După o astfel de prelucrare, firul nu se va încurca la brodarea cu mărgele.

Pe ce cerc sau gherghef este mai bine să brodezi cu mărgele?

Din păcate, când brodați cu mărgele, este aproape imposibil să folosiți un cerc, cu excepția broderiilor mici. Pentru broderia cu mărgele, se folosesc cercuri de tapiserie sau rame din lemn, pe care broderia cu mărgele este fixată folosind știfturi obișnuite. Cercurile de tapiserie vin în diferite dimensiuni. Artizanele s-au adaptat, de asemenea, să brodeze cu mărgele folosind sticle de limonadă. Își fixează baza pentru broderie cu margele cu bandă de scotch pe o sticlă, o înfășoară pe această sticlă și apoi încep să brodeze. Sincer să fiu, personal nu am reușit să folosesc o sticlă când brodam cu mărgele. Dar am adaptat un ghreghef pentru goblen. Mi-am fixat pânza (pe care brodez cu mărgele) pe un băț folosind clemele disponibile acolo, mi-am înfășurat toate broderia și acum brodez încet, mișcând marginea broderii.

Cum să asigurați un fir de execuție atunci când brodați cu margele?

Deci brodăm, brodăm și firul, așa cum ar vrea norocul, tinde să se termine. Cum putem fixa firul de lucru atunci când brodăm cu mărgele? Trag firul pe partea verso și îl trec de-a lungul pânzei (adică tragem acul de-a lungul pânzei în sine, astfel încât firul să rămână în ea) și fac aceeași cusătură înapoi. Și fără noduri !!! În primul rând, nu este frumos și, în al doilea rând, monofilamentele sunt foarte alunecoase și au proprietatea dea se dezlega.

Sperăm că vă sunt de folos articolele noastre. Citiți, distribuiți, impărtașiți si cu alții! Sa aveți spor si sănătate!