Multi dintre voi probabil stiti deja despre acesta tehnica, sau macar ati au zit de ea, sau ati vazut-o. Eu doar azi m-am uitat cu mai multa atentie. Am vazut cate ceva si mai inainte, dar n-am acordat nici o importanta. De fapt cu aceaste cusaturi se brodeaza kimonourile japoneze. Tehnica de cusut nu este dificila, dar in opinia mea, foarte frumoasa. Modelele nu sunt doar geometrice, ci si florale.

Va prezint o GALERIE cu fotografii in aceasta minunata tehnica – un lucru foarte frumos. De la unele desene nu-ti poti rupe ochii: dupa cum am mai spus-o si cu alte ocazii – frumusetea in simplitate (perne, paturi chiar si diferite servetele de bucatarie brodate).

Ei bine, asa este, arta japoneza. Se coase pe o captuseala cu captuseala, vedeti si cum se prind cu agrafe doua straturi, la fel, cum este desenul transferat cu creoinul pe material.

Manusi termoizolante o idee originala pentru cadou, geanta pentru lucru manual, dar nu numai. In acelasi fel se poate broda si pungile pentru cumparaturi.  In tehnica Sachiko se poate broda si fara schema, precum puteti vedea un exemplu in fotografia cu buline.

 

Un splendid set de servetele pentru bucatarie, diferite puncte de cusut, scheme, servetele in diferite puncte si un adevarat master-clas, dar numai in imagini: priviti si va inspirati!

Necesare in procesul de lucru: fire de diferite grosimi, ace la fel, cum se coase in linie, tesatura se strange usor cand trecem cu acul prin ea, apoi se intinde puternic si se indreapta,  deoarece firele ar trebui sa fie libere, nu fortate. Mai departe vedem directia in care modelul este cusut, vedem punctul de plecare: primele sunt cusute diagonalele, sagetile roz indica directia cusaturii. Prin urmare, acest lucru este important pentru tehnica.

In alta fotografie vedeti o ilustrare a modului despre cum se face un model de servetel. Este o ovada ca tehnica Sachiko  este cusuta pe o bucata de panza dubla. Apropo, aceasta imagine poate fi imprimata, si in acelasi fel va puteti si voi coase un astfel de servetel in aceasta tehnica. Un alr sir de fotografii cu scheme in tehnica Sachiko.

Mie mi-a placut Sachiko, sper ca veti aprecia si voi aceste cusaturi. La aceiasi tema mai citit si:

Broderia japoneza – Yumiko Higuchi

Tot ce este genial e simplu – Hiroko Kubota!