Multa lume iubeste broderia, goblenul, alte tehnici de lucru manual, pentru care ai nevoie de fire. Cate tipuri de fire sunt, cum se numesc, care sunt producatorii – la toate aceste intrebari vom raspunde pe site-ul nostru. Sa aveti sanatate si sa faceti lucrari minunate!

Fire de bumbac. Cele mai frecvent folosite fire  – sunt  mouline 100% bumbac. Vopsea durabila, nu se estompeaza chiar si atunci cand se spala in apa foarte fierbinte (insa nu se recomanda, decat in caz de stricta necesitate), moliciune, durabilitate si o bogata paleta de culori (presupunand ca utilizati firele de la cele mai cunoscute firme-producatoare, care si-au facut numele bine cunoscut pe piata: DMC, ANCHOR, Madeira…). In jurubita intra 6 fire de cate 8 metri fiecare, cu exceptia firelor Madeira la cate jurubita contine tot 6 fire, dar de 10 metri.

Mouline 1
Fire de IN. Exista o noua linie de fire de in. Culorile pastelate si senzatia de matase le da un aspect distinctiv, spre deosebire de alte feuri de fire. Calitatea inalta poate fi asigurata de fibrele de in lungi si colorantii de calitate.
Firele de lana si acrilice. Firele cu volum acrilice sau de lana sunt bune pentru tapiserii, perne, covoare si alte lucrari decorative. Exista o gama larga de culori.
Fire metalice. Fire mouline cu adaos de fire metalice. In acest grup sunt prezentate cu o varietate de fire cu diferite efecte de: piatra pretioasa, metale pretioase, antic, perla. Cea mai mare gama de culori o are firma Kreinik, dar si calitatea firelor lor depaseste restul companiilor.
Melange. Paleta de fire vopsite pe sectiuni include o varietate de nuante – de la foarte deschis la culori foarte inchise: cu ajutorul lor poti foarte repede adauga nuante de culori in desen. Pentru a crea o imagine cu nuante frumos amestecate, trecerea lina de la o culoare la alta, efectuati fiecare cruce separat.
Fire mouline stralucitoare. Fire foarte interesante pentru a crea un efect luminos si stralucitor.
Fire fluorescente. Mouline (Molyneux) cu un efect uimitor de stralucire in intuneric.

AICI – Paleta de culori de la DMC si alte firme producatoare de fire, conversii de culori intre ele, cam tot de ce ai nevoie pentru a verifica culorile.