Majoritatea persoanelor iubitoare de cusut la un moment dat au o problema: ce sa faca cu capodoperele cusute? Chiar daca o mare majoritate sunt facute cadou celor dragi, ce facem cu lucrarile pe care le pastram? Cu speranta sa va fim de folos venim cu unele sfaturi si idei de aranjamente a broderiilor in diferite locuri ale casei.

Care este locul cel potrivit in casa pentru broderiile voastre?

Designerii ne sfatuie sa nu agatam tablourile prea sus. Locul potrivit este de obicei un pic mai jos decat am dori de la inceput. Lucrarile care sunt la nivelul ochilor, te obliga sa le privesti cu atentie, fara graba. Este foarte important sa fie luate in considerare proportiile camerei. In cazul in care apartamentul are tavane inalte, tablourile mici e bine sa fie plasate in grupuri. Expertii spun ca este o metoda foarte eficienta si acceptata pe scara larga.
Sa analizam cateva principii de grupare a tablourilor:

1. Este obligatorie evitarea aranjarii cadrelor, in ordinea cresterii sau descresterii dimensiunilor, deoarece incalca integritatea compozitiei.
2. Broderiile similare ca marime pot fi agatate dupa principiul „grilei” strict simetrice, cele de dimensiuni diferite – in niveluri.
3. De asemenea, puteti „lega” locatia picturilor dupa latimea canapelei, unui dulap mic sau masa, un astfel de aranjament va forma un tot intreg cu mobila, formand un ansamblu.
4. Tablurile mari cu imagini vii arata mai impresionant atunci cand sunt agatate separat si la vedere.
5. La necesitatea de a plasa doua imagini de diferite dimensiuni pe orizontala, tabloul mai mare se agata putin mai sus pentru ca pictura mica sa fie mai convenabil de privit.

Camera copiilor
Lumea copilariei este mult mai emotionala decat lumea adultilor. Atunci cand selectati imagini pentru camera copiilor ar trebui sa fie luate in considerare faptul ca gusturile si interesele copiilor se schimba destul de rapid, pe masura ce cresc, prin urmare, tablourile ar trebui sa fie actualizate la fiecare doi sau trei ani. Selectarea imaginilor depinde de varsta copilului. Pentru copiii mici puteti atarna imagini cu personaje pozitive de basme si desene animate. Sfat foarte important: nu supraincarcati cu tablouri camera copiilor! Acest lucru poate irita copilul.

Dormitorul
Pentru dormitor este esentiala atmosfera de pace si liniste. Aceasta este o parte din casa noastra, in care dorim sa ne odihnim si relaxam. Prin urmare, broderiile ar trebui sa fie cu starea de spirit adecvata. Sunt bune peisagele, mai ales cu iarna. Nu se recomanda sa agatati in dormitor portrete sau imagini cu femei goale, deoarece acestea creeaza efectul prezentei unei terte persoane, care, desigur, nu este potrivita in acest loc intim. Doamnelor singure sau divortate designerii sfatuie sa agate pe perete ceva luminos, ceva despre reafirmarea vietii.

Revenim si cu alte sfaturi si idei in alte articole. Asteptam si comentariile voastre la aceasta tema.