Articolele noastre deste tehnica de cusut Bargello au stanit o mare curiozitate si interes printre prietenii, care ne urmaresc si ne citesc. Noi am oferit si cateva galerii cu fotografii si scheme in articolele precedente, probabil, pentru cei avansati in ale cusutului nu este greu sa descifrezi orice desen cusut in acesta tehnica. Pentru unii se pare ca este mai greu, din acest modiv am hortarat sa dam mai multe detalii amanuntite cum se coase in tehnica Bargello, care la inceput era doar in forma de flacara, de unde si i-a venit numele de (Flame stitch). Apoi tehnica s-a tot dezvoltat si au aparut desene mult mai variate. despre istorie, aparitie si dezvoltarea tehnicii BARGELLO:

Tehnica de cusut “Bargello” sau posibilitatile nelimitate ale broderiei florentine

Din nou despre tehnica de cusut – Bargello

In versiunea clasica Bargello se foloseste cusatura verticala dreapta care trece de sus in jos, de la stanga la dreapta peste 4 fire de panza. Cu toate acestea, broderia moderna nu limiteaza lungimea cusaturii, care, de asemenea, ca si latimea si numarul de fire care de obicei se stabileste in primul rand al broderiei (toate randurile urmatoare sunt identice cu primul).

Modelele Bargello sunt formate pe verticala in trepte de compensare (in cazul in care este o cusatura clasica de Flame stitch, modelul este format din cusaturi in crestere si scadere simetrice sau asimetrice, formand o „flacara”, ca cat sunt mai abrupte cusaturile, cu atat mai mare va fi flacara, cu cat sunt mai line, cu atat linia formata va fi mai neteda).

In imaginile de mai jos va prezentam tehnica de lucru Bargello cu cusaturi identice, dar puteti vedea in doua imagini si tehnica de lucru cu „4 way Bargello”, ceea ce inseamna cu 4 randuri de puncte diferite, Se vede foarte bine in imagini, La fel puteti vedea si coperta cartii scrisa in 1967 „Bargello Florentine Canvas Work” de  Elsa S. Williams, care descrie desenele de baza ale broderiei BARGELLO.

Ele sunt urmatoarele: „Flame” („Zig-zag”), „Rhomb” („Diamond”), „Panglici”, „Medalion”, Impletituri”Weave”, „Broderia Florentina”, „Siluete”, Aurora boreala”Northern Lights”, Oglinda”Mirror”, „Catedrala”, Lumina lumanarii, Inima si diamante „Hearts si diamante”, Inimi „Hearts”, „Chevron”, Zale, „Fagure”, Ochi de paun „Peacock Eye”, „Motive traditionale”, „Vintage”, „Rodie”, Garoafa „Carnation”, „Arka”, „Scoici ” si multe alte modele in GALERIA foto de aici.