In istoria lunga, de veacuri a artizanatului cu siguranta intra si broderia cu margele (beadwork). Cu multi ani in urma, fiecare natiune, și de multe ori regiune, sat… aveau o abordare diferita in executarea acestei indeletniciri. Primele modele erau transmise din generatie în generatie, extinzand gama de culori la margelele utilizate. Multi dintre maestrii care brodau picturi cu margele, mai repede sau mai tarziu au inteles ca lucrul la icoanele ornamentate cu margele este o arta, care aduce bucurie nu doar oamenilor care o practica si o detin, dar, de asemenea, este si o munca foarte placuta Domnului!

Brodatul icoanelor – o indeletnicire placuta, dar si o activitate placuta Domnului

Cea dintai regula la brodatul icoanelor cu fire sau margele este sa cereti binecuvantarea duhovnicului. S-ar cuveni sa-i aratati modelul icoanei, pentru a va convinge ca icoana este pictata dupa canoanele bisericii, ca mai apoi la sfarsitul lucrului parintele s-o poata sfinti.

A doua regula de baza este citirea unei rugaciuni la inceperea lucrului. Sunt rugaciuni speciale pentru cei care picteaza sau cos icoane, dar este potrivita si rugaciunea catre sfantul, al carui chip este in icoana.

Brodatul icoanelor cere sa ai doar ganduri bune, toate aspiratiile si gandurile in timpul lucrului trebuie sa fie curate si luminoase. Pe multi aceasta indeletnicire ii ajuta sa treaca peste mari necazuri. Mesterii se umplu de energia Dumnezeiasca si lucrarile lor capata energie. Se crede, ca cea mai buna perioada pentru cusutul icoanelor cu margele este postul si cand femeia este insarcinata.

O ocupatie migaloasa, care necesita o adevarata spiritualitate si credinta puternica, in special pentru cei care cauta o mare realizare a gandurilor in frumusete materiala. Broderia icoanelor e capabila de a trezi inalte aspiratii spirituale. Multe seturi pentru brodat si icoane cusute pentru inspiratie si comenzi AICI!

Cu ajutorul Domnului sa aveti cat mai multe lucrari!