Putem spune cu certitudine ca astazi a „inviat” arta broderiei cu margele (beadwork). Un interes sporit pentru acest gen de activitate apare in diferite locuri si tari. Pe langa confectionarea bijuteriilor originale si interesante, unde fiecare mesterita isi pune amprenta prin fantezia si indemanarea sa, se mai cos si multe tablouri cu margele: dupa picturi celebre, peisage, chipuri, flori, icoane si multe altele…

Vrem sa facem un fel de ghid dupa care persoanele incepatoare si nestiutoare sa se ghideze in alegerea lucrarilor si a materialelor pentru aceasta placuta indeletnicire.

Cum alegi o broderie cu margele si materialele pentru lucru la ea? 

O multitudine de producatori ofera o si mai mare multitudine de seturi pentru cusut cu margele, unii ofera doar panza cu descrierea materialelor necesare pentru a finaliza lucrarea. Cum sa te orientezi in asa o mare de oferte si sa alegi ceva frumos, dar si calitativ? Aici venim noi in ajutor cu experienta si cunostintele noastre! Mai departe depinde de voi ce alegeti: calitatea sau pretul mic si o lucrare urata dupa multe ore de munca.

Cele mai cunoscute margele pentru noi europenii sunt margelele PRECIOSA, produse in Cehia. Vedeti paleta de culori PRECIOSA aici pentru a intelege ca nu este asa de simplu de a combina culorile, daca nu o cunosti. Alte margele foarte cunoscute, foarte calitative, dar si scumpe in acelasi timp sunt margelele japoneze marca MIYUKI  sau TOHO, care sunt folosite mai rar la noi, doar unii producatori le folosesc la seturile cu icoane mici si tablourile cu detalii marunte, deoarece aceste margele sunt foarte mici.

In afara de panza pe care se coase tabloul in set intra si margele, ace de cusut margele, foarte subtiri, uneori si ata speciala pentru cusut margele. Atunci e problema rezolvata – ai la indemana totul pentru a incepe munca, completarea este facuta de profesionisti si ai si calitatea asigurata.

Insa de multe ori tabloul dorit este doar panza, cu desenul imprimat pe el. In asa caz, vanzatorii de aceste tablouri se ocupa si cu completarea setului, adesea insa nu au nici cea mai vaga idee de combinarea de culori si tip de margelute. La sfarsit rezulta o lucrare pe care nu ai vrea s-o ai in casa, culorile nu se potrivesc, imaginea pare un desen de copil neindemanatic si aspectul lasa mult de dorit. In plus, exista risul sa te alegi si cu margele de calitate foarte proasta, care difera ca dimensiune intre ele si la care se spala cu timpul culoarea. Mai jos o sa va prezentam primele 3 lucrari din seria – asa NU, si ultimile 3 lucrari calitative si lucrate impecabil, alegerea ca intotdeauna va apartine!

Mai multa informatie, pentru intrebari si comenzi consultati pagina cu cele mai multe oferte de calitate – AICI!