Cursurile noastre despre broderia cu panglici (Ribbon embroidery) urmeaza. Asteptam si comentariile Dumneavoastra despre utilitatea lor.

Broderia cu panglici : cum coasem  florile?

Acest tip de cusatura este o cusatura asa-numita „asamblare”. Panglica se insaileaza separat cu un ac fin pe margine (vedeti in imaginile de mai jos) si apoi este cusuta la materialul de baza.

Pentru trandafirii mici din acesta broderie din design, ati avea nevoie de panglica de (6mm), ac de broderie cu panglici, ac subtire si ata pentru asamblare. In acest exemplu, pentru claritate, s-a folosit firul negru, dar, in realitate, va recomandam sa folositi firul de aceiasi culoare cu panglica.

Treceti panglica in ac, faceti un nod plat, scoateti panglica pe partea din fata in centrul pictogramei.

De pe verso in partea de fata scoateti in acelasi loc acul subtire, cu un fir de aceiasi culoare cu panglica! (Firul negru este folosit doar pentru ilustrare!). Insailati aproximativ 10 cm de panglica cu cusaturi mici pe marginea ei.

Trageti firul, panglica se va strange frumos in forma de volan, insirati-o atent in jurul centrului in forma unei spirale.

Indreptati toate faldurile, acul cu panglica il scoateti pe verso intr-un punct apropiat de mijlocul urmatorului trandafir. Prindeti cu  firul simplu bine panglica de panza, apoi firul simplu, de asemenea, il scoateti alaturi de acul cu panglica in mijlocul urmatoarei flori. Va deplasati asa de la o floare la alta pana coaseti toti trandafirii de pe panza.

Broderia cu panglici : gladiolele

Gladiolele – flori frumoase si neobisnuite, arata foarte bine in compozitiile din gradina. Tulpinile inalte si de culori diferite se pot coase cu panglici destul de usor!

Luati o panglica de culoare violet de 30 cm, faceti un nod plat, despre care am scris in articolele precedente, scoateti panglica pe partea din fata a panzei, la inceputul marcarii in diagrama cu o linie ondulata partea inflorita a galadiolei.

Luati un ac subtire si un fir de aceiasi culoare cu panglica! (Firul negru este folosit doar pentru ilustrare!). Aduceti acul cu ata subtire pe partea din fata a panzei la fel, la inceputul simbolului. Insailati 10 cm panglica prin mijlocul ei cu cusaturi mici.

Trageti firul, veti obtine un volan frumos din panglica.

Treceti acul cu panglica pe partea verso a panzei, la sfarsitul simbolului ondulat, care arata parte inflorita a gladiolei. Fixati pe panza cu firul subtire panglica ondulata si, de asemenea, scoateti firul cu acul subtire pe partea verso.

Pentru restul gladiolelor, repetati procedura descrisa mai sus.

Mai multe despre broderia cu panglici (robbons):

Materiale pentru broderia cu panglici;

Broderia cu panglici – tehnici de cusut;

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (I);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (II);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (IV);

Ingrijirea adecvata a broderiilor cusute cu panglici