Broderia cu panglici (Ribbon embroidery): trandafirul mic

Trandafirii mici de acest fel cusuti cu panglica de satin ingusta arata foarte bine in tufe mici sau in fundal.

Luati o panglica ingusta cu lungimea de 30 cm, faceti un nod plat si scoateti acul cu panglica in mijlocul locului semnat in schema pentru trandafir.

Cu cusaturi mici in mijlocul panglicii, insailati 6-7 cm  din panglica de satin.

Treceti usor cu acul cu panglica prin panglica insailata pe mijloc, scoateti acul cu panglica pe verso al panzei.

Indreptati cutele trandafirului obtinut. Roza mica a dumneavoastra este gata!

Broderia cu panglici: trandafirul rasucit

Trandafirul cu volum cusut cu panglici, probabil sunt florile cele mai spectaculoase! Compozitiile cu trandafiri arata foarte bogat. In acest master-class va vom arata si explica intregul proces de rasucire si coasere a trandafirului cu panglici avand drept exemplu un set cu panglici „Trandafiri si margarete”.

Pentru a crea acest trandafir, veti avea nevoie de: panglica de satin, ac de cusut broderii cu panglici, fire de cusut simple de aceiasi culoare cu panglica (firul negru este luat pentru ilustrare a clasei de master), ac subtire, foarfece. Trandafirul se realizeaza in doua etape:  in primul rand, partea de mijloc al trandafirului rasucit, apoi el este cusute pe material in locul specificat prin schema pe panza, apoi se cos petalele laterale prin cusaturi ‘drepte’‘, (puteti vedea aceste cusatruri in unul din articole publicate mai jos).

Luati 20 cm de panglica, lasati de la marginea 3 cm si indoiti apoi panglica intr-un unghi de  90 grade.

Incepeti sa rotiti  in mijlocul pana terminati marginea scurta a panglicii pentru a obtine un mugure de trandafir.

Fixam butonul de trandafir obtinut la baza cu fir de culoarea potrivita cu panglica (firul negru este luat pentru ilustrare!).

Indoiti marginea lunga a panglicii in spate si in jos, si faceti o rotatie in jur la mijlocul butonului obtinut mai inainte.

Luati acul si firul si coaseti in partea de jos prin toate straturile.

Apoi indoiti din nou marginea lunga a panglicii in spate si in jos, si faceti o rotatie in jur la mijlocul butonului obtinut mai inainte. Fixati din nou cu firul subtite rezultatul primit la baza florii.

Cand ajungeti la dimensiunea dorita a trandafirului – coaseti la baza toate petalelele inca odata si apoi taiati excesul de panglica. Pentru siguranta, puteti usor arde marginea panglicii cu o bricheta, ca firul de panglica sa  nu se destrame. Mijlocul trandafirului este gata, il puteti coase pe panza la locul insemnat in schema! Înclinati trandafirul in dreapta, fixati-l in aceasta pozitie.

Luati o panglica roz de lungimea 30 cm, introduceti panglica in acul de cusut panglici, coaseti un nod plat. Scoateti panglica cu acul pe partea din fata langa mijlocul cusut al trandafirului la inceputul semnului din schema. Urmati cusaturile drepte cusute cu panglica roz in jurul la mijlocul trandafirului dupa schema. Nu strangeti  Puternic panglica, petalele trebuie sa ramana voluminoase.

Cand toate cusaturile drepte aratate in diagrama sunt brodate, scoateti acul cu panglica pe partea verso. Fixati panglica cu firul, coaseti cu firele adiacente de pe exterior. Pe partea din fata cu coada acului ridicati usor petalele de trandafir cusute cu cusaturi drepte, in asa mod ele vor arata mai real.

Alte articole despre broderia cu panglici, tipuri cusaturi si tot ce tine de cusutul cu panglici:

Materiale pentru broderia cu panglici;

Broderia cu panglici – tehnici de cusut;

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (I);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (II);

Broderia cu panglici – tehnici de cusut (III);

Ingrijirea adecvata a broderiilor cusute cu panglici