Sunt o persoana indragostita iremediabil de broderia manuala, si foarte des dau peste lucrari de acest gen fara sa le caut. Am impresia ca ma cauta ele pe mine! Este clar ca adun toate tipurile de broderii ale unor oameni talentati si din cand in cand admir aceste minunatii, foarte des ma inspir din ele in lucrarile mele. Apoi am mai descoperit un diamant, pe care eu, desigur, l-am arhivat ca sa ma bucur de inspiratie, dar la inceput impartasesc cu voi aceasta bucurie.

Broderia magica a mesteritei – japoneze Mayuka Morimoto Oyanagi

Uneori, privind lucrarile oamenilor talentați iti dai bine seama ca sa copii o astfel de lucrare este o problema aproape de domeniul fanteziei. Dar ce stimul puternic pentru inspirație sunt aceste lucrari! Doresti imediat sa pui mana pe instrumente (in acest caz, ghergheful, tesatura, acul si ata) și sa creezi, sa creezi, sa creezi… Doar lucrul de mana ne ajuta pe noi femeile sa ne relaxam dupa o zi de stres, sa ne curatam sufletul și gandurile…

In ALBUMUL de aici vedeti broderiile magice ale mesteritei japoneze Mayuka Morimoto Oyanagi. De fiecare data raman fara cuvinte admirand lucrarile aparent simple, dar lucrate perfect si cu aspectul de fotografie reala. Despre aceasta mesterita japoneza Mayuka Morimoto Oyanagi stim doar ca este de pe insula Hokkaido din Japonia.

Cel mai mult in lucrarile m-a impresionat redarea absolut reala a lumei animalice si cum a fost capabila in aceasta broderie animalica, lucrari aparent pline de farmec sa foloseasca aceste niste materiale din sfera “glamour”, cum ar fi paietele. Și nu doar a reusit, dat folosind paietele, ea a dat chiar si o mai mare expresivitate, sensibilitate si lumina lucrarilor sale. Si calitatea broderiilor, desigur, este mai presus de orice lauda.

In general, japonezii nu inceteaza sa surprinda cu un gust impecabil si o mare indemanare, atentie la detalii si privirea aparte asupra lumii. Hiroko Kubota, Kazuko Aoki, Yumiko Higuchi si acum Mayuka Morimoto Oyanagi. Revenim in curand cu articole despre activitatea acestor maiestri.

Acum, sa trecem de la cuvinte la admiratia muncii excelente!