Arta broderiei ne duce de fiecare data intr-o lume neobisnuita, impungi cu acul niste fire si de fiecare data creezi ceva unic. Imi place nespus de mult sa invat tehnici noi, astfel incat in permanenta citesc totul despre broderie  din toata lumea. Vreau sa va marturisesc, ca de fiecare data cand cred ca deja le-am vazut si cunoscut pe toate neaparat in apare in atentie activitatea unor personalitati remarcabile, pentru care nu exista limita in gandire si inovatii.

Va prezint azi: broderia la nivel de nebunie sau 7 feluri de broderii unice

1. Maurizio Anzeri – italianul care brodeaza pe fotografii vechi alb-negru cu fire colorate sau par artificial. El creeaza imagini neobisnuite, unice, care par a fi la un pas de nebunie.

2. Inge Jacobsen – brodeaza pe copertile revistelor de moda. Creeaza o copie exacta a luciului de pe coperta cu broderia in cruce sau neteda (artistica). Brodeaza si unele fotografii simple si la moda simple, ceva total neobisnuit.

 3. Meredith Woolnough – broderia la masina, care se transforma intr-o dantela eleganta sau picturi. Se inspira de la natura. Motivele principale: frunze, copaci, flori. Modelul este desenat pe o panza subtire, apoi este aplicata broderia, tesatura speciala se dizolvasi raman doar modelele brodate, care sunt aplicate pe hartie, folosind stifturi sau ace. Volumul si umbrele definesc imaginea.

4. Elizabeth Klein – broderia cu panglici pe coji de ouă. Foarte delicata activitate, in primul rand pe coaja pregatita se aplica un desen cu creionul, apoi se brodeaza. Motivele: animale fabuloase, plante, natura, felicitari pentru sarbatori.

5. Zaira Pulido – artista din Columbia, brodeaza cu … par uman. Sau, mai degraba cu propriul sau par. Duapa cum spune insasi autoarea, ea „picteaza cu fire de par”.  Motive: portrete de oameni, fraze, cuvinte.

6. Peter Crail – un om care brodeaza pe hartie. S-a inspirat din arhitectura New Yorkului. Motivel: cladiri, natura.

7. Izziyana Suhaimi – artista din Singapore. Caracteristic pentru lucrarile sale:  picturile ei in acuarela le decoreaza cu broderie. Foarte frumos si original. Motive: portrete de femei, flori, natura. O astfel de maniera neobisnuita de ilustrare.

Toate fotografiile acestor broderii neobisnuite le puteti vedea in GALERIA de imagini de aici. Speram ca v-a fost interesant, asteptam si comentariile voastre.