Pentru a incepe orice lucrare e nevoie sa te documentezi ce ai de facut, cu ce materiale lucrezi si in ce constau aceste materiale. In fiecari zi apar noutati surprinzatoare, modele noi, materiale cat mai diferite si pe toate vrei sa le incerci.

O lectie de cusut icoane cu margele pe baza de perfostitch!

In primul rand sa aruncam o privire in GALERIA cu fotografii si sa vedem despre ce icoana este vorba, dar si ce anume contine setul de care vom scrie aici. Kitul include tot ce este necesar pentru a crea o icoana: margele marca PRECIOSA, pentru baza de brodat – Perfostitch cu diagrama modelului imprimat si perforat, cu ac de brodat cu margele, fir pentru broderie cu margele, schema culorata si instructiuni de utilizare.

Ce este PERFOSTITCH? Perfostitch este un material patentat de firma Nova Sloboda, un material de inalta rezistenta perforat si cu modelul desenului aplicat pe el. Mai departe vom scrie cum lucram cu acest model.

In primul rand, se extrage baza de perfostitch din cadrul icoanei. Pentru a face acest lucru atent, apasati usor pe coltul din stanga sus si trageti perfostitchul in jos.

Apoi fixati firul pe verso. Pentru a face acest lucru, faceti un nod la fir mai mare decat gaura din baza.

Acum incepem broderia cu margele, care se face prin cusatura „PAS-ul inapoi”. Pentru aceasta cusatura scoatem acul pe partea din fata lasand liber prima cusatura de la inceputul randului. Luati pe ac margeaua de culoarea corespunzatoare si scoateti acum pe verso prin gaura din spatele margelei. Se trage firul.

In asa fel se brodeaza tot lantul de margele din schema.

La terminarea lucrarii se fixeaza firul de brodat cu un nod dublu pe verso.

Broderia terminata o inseratati usor in canelurile din cadru. Sa aveti sanatate si spor in toate!