Drept urmare a cursului nostru de lectii despre cusutul cu margele a seturilor cu broderii exceptionale, astazi vom descrie pas cu pas cu se coase AURA MaiciiDoamnului si Pruncului sfant. Pentru improspatarea memoriei inainte de a incepe lucru recititi INSTRUCTIUNEA COMUNA si prima parte de instructiune pentru icoanele concrete  de acest tip:  Broderii cu margele (complicate) – instructiuni (I).   Mai departe urmeaza 7 pasi pentru coaserea aurei, care trebuie urmati cu strictete pentru a primi la sfarsit o superba lucrare.

Broderii cu margele (complicate) – Icoana Maicii Domnului

Pentru inceput va recomandam sa studiati bine schema, semnele si pasii. Aveti doua detalii diferite: A si B, si de urmat sapte pasi pentru realizarea acestor detalii. Clarificati si care pachet de margelute sau pietre corestunde carei linii sau punct de coasere, pentru a evita orice greseala.

  1. Incepeti coaserea cu aura pruncului Isus. Corect ar fi sa incepeti coaserea cu partea din mijloc si sa terminati cu partea exterioara a aurei, unde randul este cusut cu 3 margele aurii si una albastra.
  2. Acum treceti la coaserea aurei Maicii Domnului. Incepeti munca cu linia aurie, care se afla sub ultima linie a aurei.
  3. Coaseti randul de margine, care la fel la la pruncul Isus este format din margelute aurii si albastre.
  4. Cu margelele lungi, aurii cu N3 coaseti randul din partea de jos a aurei si marginea din jurul chipului Maicii Domnului.
  5. Desenul principal de pe aura. La inceput se cos detaliile mari, apoi campul in jurul lor cu margele aurii N3, pe deasupra cu elementele decorative (detaliu B).
  6. Elementul decorativ mare (detaliu A) se incepe a cose cu perlele mari in forma de trifoi. Apoi florile albastre cu mijlocul galben. Aceste flori se incep a cose de la mijlocul galben, apoi in jurul lui se cos in forma de cerc cele 7 margelute albastre.  Si trifoiul si florile si alte detalii mici se cos doar cu ac si ata!
  7. Dupa ce elementela mari vor fi cusute incepeti sa coseti dupa scheme detaliile de legatura intre ele. Urmati pasii dupa schema, urmariti culorile si totul va fi mult mai simplu decat pare.