Icoanele ortodoxe ale sfintilor si broderia
Oamenii care au fost onorati cu numele de „Sfinti” nu numai ca au făcut fapte bune si au crezut in Dumnezeu, ci si-au raspandit credinta la oameni, calauzind oamenii pe calea cea buna. Ei traiau exclusiv dupa poruncile lui Dumnezeu, credinta lor era profunda si nelimitata, Dumnezeu vorbea prin buzele lor. Acestia sunt oameni curat de pacat si inzestrati cu un har special. In Biserica Ortodoxa exista un numar mare de sfinti, lista caror a este completata si in zilele noastre. Cand are loc procesul de canonizare, adica glorificarea sfantului de catre intreaga Biserica, imaginea lui este in mod obligatoriu pictata. In Biserica Ortodoxa, sfintii sunt impartiti in diferite titluri specifice, multe titluri, noi vom specifica doar unele cele mai raspandite:
Sfintii stramosi sau Patriarh: se foloseste cu doua sensuri distincte: pentru Sfintii ierarhi ortodocsi de rang patriarhal, dar si pentru unii dintre dreptii Vechiului Testament, precum Patriarhul Avraam.
Sfintii profeti
Sfintii intocmai ca Apostolii
Sfinti mucenici, un Sfant care a murit pentru credinta. De exemplu: Sfantul Mare Mucenic Mina
Sfintii Luminatori (dupa nume de tara): Sfantul care a adus cel dintai credinta unui popor sau regiune, sau care a avut o lucrare de evanghelizare importanta in acel loc. Ex: Sf. Grigorie Luminatorul Armeniei. Uneori, aceștia mai primesc și numele de apostoli ai popoarelor pe care le-au adus la credinta
Sfintii cuviosi
Sfintii Fericiti sau nebun
Sfintii drepti
SfintiiDoctor fara de arginti: un Sfant care a facut vindecari, dar a refuzat sa fie platit pentru acestea. De exemplu: Sfintii Doctori fara de arginti Cosma si Damian
Icoana sfintilor parinti custa cu margele in casa
Fiecare dintre noi are propriul nostru sfant si, de regula, acasa tinem si ne rugam la o astfel de icoana. O astfel de icoana are propriul sau sens special pentru fiecare dintre noi. Fiecare pentru sine isi determină patronul, pe cineva dupa nume sau pe cineva dupa viata. Cumparati adesea asa-numitele icoane nominale. Ce inseamna icoana numelui? Aceasta este o icoana cu imaginea sfantului patron, in cinstea caruia copilului i-a fost dat numele la botez. Foarte des, o icoana nominala este daruita la botez sau pentru nasterea unui copil. Pentru o persoana ortodoxa, o astfel de icoana are o importanta deosebita si toata lumea vrea sa o aiba in iconostasul de acasa.
Icoanele sfintilor cu margele
Icoana sfantilor cu margele arata foarte frumos si neobișnuit. Straluceste si „arde”, mai ales cand lumina soarelui sau lumina lumanarilor o atinge. Atat acasa, cat si in biserica, icoana facuta din margele arata deosebit de frumoasa si atrage mai multa atentie. De asemenea, icoana poate fi incadrata cu pietre, perle si margele. Ceea ce ii da un plus de valoare frumusetii sale incredibile. Astfel de icoane pot fi pastrate nu doar ani de zile, ci si secole. La urma urmei, margelele sunt un material foarte rezistent. Lucrarile din margele au fost intotdeauna considerate scumpe si valoroase. Margelele au fost folosite nu numai la lucrari cu acul, ci si in bijuterii. Prin urmare, icoanele sfantilor din margele va fi deosebite si neobisnuit de frumoase.
Kituri pentru icoane ortodoxe ale sfintilor
Multe persoane nu merg doar la un magazin sau biserica pentru a-si cumpara icoana dorita, ci o creeaza personal. Este minunat ca in vremea noastra puteti cumpara un kit pentru broderie cu margele a sfantilor si sa va brodati personal icoana. Nu este necesar sa aveti neaparat talent artistic pentru a putea crea o icoana. Credeti-ma, cu un kit de broderie de calitate, vei obtine un rezultat excelent 100%. Albume cu astfel de kituri de broderie de diferite niveluri de complexitate gasiti AICI ! La fiecare album veti gasi si informatii despre tehnica speciala de broderie care este foarte simpla, chiar si o persoana care nu a tinut niciodata un ac in mainile sale si nu a avut nimic de-a face cu broderia va face fata. Va dorim curaj si succes!