Putem mentiona astazi un interes sporit fata de tehnica de cusut cu margele (beadwork). Este de inteles acest lucru deaorece multi dintre producatori isi renoveaza tehnicile de producere si lucrarile lor prezentate in seturi de cusut cu margele sunt tot mai interesante si spectaculoase. Exista desigur si un mare avantaj la cusutul cu margele, fata de goblenurile (embroidery) si broderiile in cruce (cross stitch) cusute cu fire, acestea se cos mai usor si mult mai rapid. Nu se pierde timp citind diagrama, deoarece desenul este deja imprimat pe panza, si cusutul cu margele cehe, in marea majoritate N.10 de la liderul de pe piata europeana Preciosa este echivalent cu Aida 14 de la Zweigart, ceea ce inseamna 5,5 puncte intr-un centrimetru. Dar sa revenim la oile… adica margelele noastre. Au aparut producatori, care ridica standartele de coasere cu margele la nivel de arta, ei folosesc mai multe feluri de materiale: pietre, perle, cristale Swarovski, strasuri, margele de la diferiti producatori si de diferite dimensiuni: Cehia – Preciosa, Japonia – MIYUKI №15  si altele …

Broderii cu margele mai complicate, dar foarte delicate si exceptionale

Albumele cu aceste minunatii cusute cu margele si alte materiale, unde le puteti admira si face comenzi – Broderii delicateTot la acel link gasiti si instructiunea generala pentru coaserea acestor minunatii in descriere detaliata pas cu pas ce aveti de facut.

Aici astazi va vom da detalii despre pasii cum se coase un model anume – Icoana Maicii Domnului – Tandrete. Pentru coaserea aceste icoane trebuie de urmat instructiunea completa din linkul de mai sus. Exista doar un detaliu important despre care acolo nu-i mentionat, stelele de pe umerii si naframa maicii Domnului.  Aceste stele se cos la sfarsitul lucrarii peste broderia deja facuta cu margele. Pentru a nu pierde locul in care se cos aceste stelute, la inceputul coaserii pe partea verso a broderiei faceti un semn in locul unde vor trebui cusute. Dupa terminarea broderiei, mai intai coaseti piatra mare apoi dupa scheme margelele mici in jurul ei.

Doamne ajuta pentru lucrari frumoase si exceptionale!