Rochie pentru vizite din matase cu broderie. Mme. Martin Decalf, Paris, 1882-1883 face parte din Colectia Muzeului Metropolitan.

Rochia este de culoare aurie din matase, decorata cu pliuri de tesatura contrastanta de culoarea prunei si dantela in tonul tesaturii principale, broderii sub forma de flori ai frunze si o margine cu franjuri lungi din margele.

Rochie pentru vizite din matase cu broderie. Mme. Martin Decalf, Paris, 1882-1883

In spatele rochia este inconjurat de pliuri din dantela si un tren mic. Tivul pe lateral este decorat cu funde din tesaturi contrastante de culoarea prunei. In toata partea inferioara a fustei se afla o margine aurie, asezata in falduri mici.

Rochia este brodata cu modele in forma de frunze mari si crenji lungi cu flori, realizate cu vopsea. Venele frunzelor si mijlocul florilor sunt decorate cu margele.

Pe maneci sunt brodate mici flori de diferite culori. Petalele de flori sunt realizate din cusaturi drepte de satin, iar in mijlocul lor sunt captusite cu margele.

Pe partea de jos a tivului rochiei sunt franjuri lungi din margele de sticla a aurii, transparente si opace, de culoare laptoasa si roz pal.

Vedeti aici ALBUMUL cu aceasta minunata creatie de arta!