Ce mai probabil nu voi fi eu singura, careea ii plac astfel de broderii micute si dragalase. Sunt usor de cusut din resturi de fire ramase de la broderii sau goblenuri mari, iti trezesc amintiri placute din copilarie si majoritatea din ele te fac sa zambesti fara sa vrei. Am cautat mult timp idei pentru a le folosi in amenajare fara multa cheltuiala si mersul la atelier pentru inramat. Recunosc ca sunt idei simple, usor de pus in practica cu ce ai sub mana,  mai mult pentru prietenii mei, iubitori de cusut ca mine.  Pentru decorarea camerei oricarui copil sunt dragute.

Cum putem folosi broderiile la decorul camerei copilului

Intr-un mod similar se pot gasi idei despre suporturi pentru cani, pernute pentru ace. Accest stil de broderie se poate usor de folosit la decorarea camerei copilului, sunt usor de realizat, le poti schimba in diferite perioade de timp si vor arata minunat in camera copilului.

Se taie broderia si materialul pentru partea verso, dar si captuseala (sintepon), putin mai lata decat discul, marginea pana la doi centimetri. Daca din intamplare marginea la panza e mai mica, este posibil de prelucrat si cu o margine de 1 cm, dar va trebui s-o intindeti mult mai bine.

Captuseala cu broderia se cos impreuna dupa cum vedeti in imagine si se intind bine pe disc. Faceti la fel si cu tesatura si captuseala la verso broderiei (deci aveti 2 discuri). Dupa ce intindeti si strangeti bine, dati cu adeziv pe margine si puneti ambele discuri cu verso unul peste altul si ceva greu peste ele pe noapte. Pentru ca greutatea sa stea pe toata suprafata corect, poneti pe broderie un fund de lemn invelit in ceva alb si deasupra greutatea.

Pentru margine merge bine snurul de mobila, daca nu aveti o mercerie la indemana. Este destul de greu de cusut, deci la fel se poate incleea cu MOMENT, sau alt adeziv rapid. Este nevoie de 40 cm snur pentru dimensiunea unui disc obisnuit.

Imbinarea capetelor e mai greu de cusut frumos, din acest motiv am cusut asupra cu o panflica si infrumusetat cu o bucla din panglica de satin, pare a arata destul de bine. Fiind broderia destul de usoara o puteti agata cu un ac si schimba locul fara sa lase urme pe pereti. Lucrarea pas cu pas in poze o vedeti AICI.

Va dorim sanatate si cat mai multe lucruri frumoase!