Din vechi si inutil – NOU si de FOLOS, anume aceasta idee care a constituit baza pentru „upcycling”.  In zilele noastre este destul de dificil sa surprinzi pe cineva cu „upcycling”. Subiectul este foarte popular si foarte dezvoltat. In multe orase exista magazine tematice, unde puteti achizitiona pantofi si imbracaminte cu design refacut, haine si diverse articole de uz casnic, mobilier si multe altele. „Upcycling” – mecanismul pentru renasterea lucrurilor vechi, circulatia lucrurilor. Conform principiului „upcycling”, se creeaza lucruri noi din lucrurile vechi sau din elementele lor, care ajuta la prelungirea duratei de viata a lucrurilor si acestea micsoreaza amprenta lor ecologica daunatoare. „Upcycling” nu cere procesarea completa a lucrurilor vechi pentru a crea materiale noi, iar acest lucru economiseste cantitati mari de energie electrica, apa curata si alte resurse. Prin urmare, sa facem fata de unii singuri unor astfel de probleme globale, cum ar fi schimbarile climatice de pe planeta si epuizarea resurselor minerale nu putem, atunci cu siguranta putem incerca intr-o directie atat de accesibila precum este „upcycling”. Astfel, oricine doreste este capabil sa faca o contributie fezabila la salvarea mediului si a propriului buget, sa-si elibereze apartamentul de lucrurile inutile si sa-si incerce pcapacitatile in calitate de designer!

Astazi va sugeram sa va uitati la ideile din ALBUMUL nostru pentru a crea obiecte textile de uz casnic din lucrurile folosite pe care toata lumea le are la domiciliu. Si ince ceva, este foarte simplu, chiar si pentru cele mai neexperimentate sau lenese persoane, si o mare oportunitate de a face ceva cu copiii.

Huse pentru perne de la tricouri sau camasi vechi,

sau blugi. Stiu, cum unii se vor increti: din nou blugi? Dar ce sa facem, daca blugii sunt atat de versatili.

Se pot coase si dint-un pulover vechi. Va fi o versiune pentru iarna – calda si confortabila.
Sau alte articole de imbracaminte.

Cine a spus ca pernele ar trebui să fie doar patrate sau dreptunghiulare? Si cele rotunde arata atractiv.

Fostele articole de uz casnic realizate cu mainile voastre sau cu mainile celor dragi, dar depasite moral. Cum ar fi o fata de masa brodata, dar depasite moral. Asternand pe masa vor arata de moda veche, iar de aruncat nu se ridica mana. Deci aceste lucruri sunt stocate ani de zile intr-un dulap de lenjerie. De ce sa nu le oferiti tuturor posibilitatea de a le admira in pernele decorative?

  • Succes si multa creativitate!