Profitand de materiale simple pentru broderie (fir, pene), Emma reuseste foarte fiabil sa transmita textura de muschi, lucrarile ei te opresc un pic din ritmul zilei si te pun pe ganduri.

Emma Mattson este fotograf si artist in domeniul textilelor.

De obicei, artistii in lucrarile lor incearca sa prezinte cele mai frumoase si colorate flori si plante. Iar aici artista s-a uitat la picioarele ei si a vazut aceeasi frumusete simpla, pe care o vezi nu numai in parcuri sau in campii, intr-adevar este peste tot, simpla si deja multi nici nu o observa.
Probabil pe viu aceste lucrari sunt mult mai frumoase. Iar noi, dupa ce vedem aceste imagini, ne putem gandi doar la cate alte lucruri simple trec pe langa noi neobservate, dar si cate alte lucruri importante nu le observam si nu le dam valoare.

Dupa mine lucrarile ei sunt originale, neobisnuite, in ele nu exista nici o simetrie, „corectitudine”, astfel incat lasa sentimentul unui peisaj viu, unei texturi naturale. Iar amestecul de materiale naturale si artificiale – este, de asemenea, foarte interesant. Utilizarea diferitor tehnici – ofera intotdeauna rezultate deosebit de expresive.

Compozitii minunate. Bucati de natura vie pentru locuitorii din metropolele pline de praf s-ar potrivi perfect in orice interior.

Pentru cei cinici putem spune doar, ca artista a ales in detrimentul unei capodopere (flori pompoase, exotice, neobisnuite …) sa acorde atentie lucrurilor obisnuite, ideea ca si acestea pot fi frumos servite, observate si cel mai des ele ne inconjoara si ne ofera relaxare.

Priviti AICI si un album cu aceste neobisnuite lucrari! Ca intotdeauna va dorim sanatate si multa inspiratie!