Intarsia este o tehnica de tricotat folosita pentru a crea modele cu culori multiple. Ca și in cazul tehnicii de prelucrare a lemnului cu acelasi nume, campurile de diferite culori si materiale par a fi incrustate unul in altul, se potrivesc impreuna ca un puzzle. Culorile puzzle-ului sunt diferite.

Intarsia. Ce este asta? Aceasta este o tehnica de tricotat multicolora, ceea face posibila intruchiparea celor mai fantastice, extraordinare si indraznete idei, crearea tablourilor si stil life, aranjamente florale incredibile si geometrie complexa. Aceasta tricotare este pentru romantici, pentru sceptici, pentru conservatori si pentru naturi creative.

Dupa ce ati conceput o haina noua in tehnica intarsia, puteti sa faceti o imagine exacta si sa urmati strict modelul dorit, sau puteti lua pur si simplu diferite ghemuri cu fire – din aceeasi gama sau in culori contrastante, identice in textura sau diverse – si … incepeti sa creati. Mai mult decat atat, in acest proces, cu exactitate, vor incepe sa apara idei noi, pe care veți dori imediat sa le faceti, iar pana la sfarsitul tricotarii veti vedea ca lucrarea s-a dovedit … ei bine … nu chiar asa cum v-ati imaginat la inceputul lucrului, dar rezultatul a meritat. Rochia noua, sigur, va fi neobisnuita, interesanta si exclusiva.

Pe Internet exista o mulțime de modele in aceasta tehnica. Pentru o mai buna cunoastere si impresie despre intarsia va puteti face vizualizand albumul de AICI cu o selectie de modele cu desen geometric. Cumva, la aceasta etapa, eu insasi prefer formele simple@

Deci, pregatiti ghemurile, acndrelele de tricotat, inspirati-va si incepeti sa creati!