Astazi o sa incepem o serie de articole despre companiile producatoare de kituri. Sunt multe, sunt unele foarte recunoscute pe plan mondial, altele mai putin cunoscute, dar acest lucru nu prea inseamna multe. Deseori nu neaparat numele aduce cu sine si calitatea, dar mai cu seama pretul! Articolul de astazi l-am putea numi: Fabricat in Moldova! Spunem asta cu voce tare si raspicat, deoarece in scurta istorie a activitatii sale compania Luca’s (Artgoblen) a reusit sa devina un brand in producerea de kituri!

Compania Luca’S a fost infiintata in anul 1992 si de atunci nu a incetat sa se dezvolte si sa imbunatateasca activitatea lor. De peste 20 de ani, ea sustine si promoveaza arta picturii cu acul: arta broderiei (cross stitch) si a goblenului (petit point). Putem spune ca aceasta este o companie de familie, deoarece  in dezvoltarea ei sunt implicati  toti membrii familiei.  Compania Luca’S (Artgoblen) produce o serie de kituri cu diferite niveluri  de complexitate. Varietatea de subiecte pentru broderie, goblen include kituri pe placul fiecaruia si pentru orice varsta. La ei veti gasi kituri pe orice tematica: pentru copii – prima mea broderie, subiecte clasice, abstractizare, diferite peisaje si naturi statice, motive moderne si religioase, aranjamente florale si multe, multe altele. Mare plus este faptul ca cele mai multe dintre modelele propuse pentru cusut sunt efectuate pentru doua tehnici principale: cusatura traditionala in cruce (cross stitch)  si goblen sau punct mic cum i se mai zice (needle point). Acest lucru permite  fiecarei persoane sa-si aleaga broderia dorita in o tehnica preferata de ea. Panza la cele mai multe kituri, atat in cruce, cat si in punct goblen putem spune ca este speciala. Aceasta este impartita de linii pe patrate conform circuitului de numarare zecimala. Acest lucru este foarte util atunci cand numeri punctele de cusatura in schema. De asemenea, un mare plus sunt kiturile si metoda de bobinare a firelor, care ofera un proces mai convenabil de lucru cu firele, dar si de depozitare a acestora. Acest lucru se efectuiaza cu ajutorul masinilor speciale de bobinare cu software care maresc considerabil nivelul procesului de fabricatie.
Fiecare kit include un set complet de materiale necesare:
– fotografie color a lucrarii finite;
– fire de inalta calitate – ata de cusut « Anchor » de la firma britanica Coats;
– panza pentru tapiserie(goblen) sau Aida pentru cruce ( 5,5-6,4 si 7,0 ochiuri pe 1 cm), produsa de compania germana Zweigart.
– diagrama (schema) colorata sau alb si negru;
– ac;
– instructiune pentru cusut, inclusiv in limba rusa si engeza.
In prezent, companie de familie « LUCA ‘ S » se dezvolta dinamic si exporta produsele sale in peste 20 de tari. Luca ‘ S isi merita reputatia datorita combinatiei excelente intre pret si calitate. Planurile companiei pentru viitor includ imbunatatirea si dezvoltarea de noi modele, care va vor surprinde si va vor bucura in acelas timp. Ei lucreaza cu placere si inspiratie pentru bucuria noastra.
Toate modelele companiei, inclusiv noutatile le puteti urmari pe site-ul oficial al companiei: – http://artgoblen.com/index.php?lang=ro!

La fel puteti vizualiza, admira, dar si procura orice model al acestei companii pe: PAGINA noastra OFICIALA.

Alta companie producatoare de kituri din Moldova:  Istoria companiei BroderieArt (R.Moldova)