Thread painting artist – artista care lucreaza cu mana libera direct pe tesatura – Mitra McQuilton (Asgharzadeh).

Mitra s-a nascut in nordul Iranului in apropierea Marii Caspice si s-a mutat in Anglia in 1971, pentru a studia Designul la textile.A absolvit Universitatea Trent, Nottingham in 1974, dupa finalizare a primit o diploma de la Politehnica. Insa nu s-a oprit aici: a mai facut un an de studii postuniversitare specializate in broderie, in care a dezvoltat un mare interes fata de Thread painting.Dupa ce a absolvit Mitra a lucrat ca designer broderie in Nottingham inainte de a se muta in zona de Sud Gloucester.

Mitra a imbunatatit imens arta ei, in timp si-a extins activitatea si a facut legatura cu galeriile din zona. Ea este considerata a fi una dintre cei mai buni artisti pictori in textile. Subiectele si capacitatea lucrarilor sale starnesc continuu admiratia la toata lumea care vede munca ei.

Subiectul lucrarilor este condus de dragostea ei fata de natura si mediul rural. Picturile ei sunt peisaje frumoase ale campurilor cu maci, campuri cu floarea-soarelui, lanurile de porumb, casele la tara, arbusti si copaci, pajisti si alte imagini din mediul rural.Este complicat sa descrii in cuvinte aceste exceptionale lucrari, mai cu seama cand iti dai seama ca nu sunt facute pe schema, nu este condusa in munca sa de nimic, decat de imaginatia si simtul ei artistic. Un talent pe langa care nu poti trece indiferent si fara admiratie.

Va invitam sa vizualizati si o impresionanta GALERIE cu fotografii ale lucrarilor aceste artiste deosebite.

Mai cititi la aceiasi tema: Jill Verbick-Oleary si pernutele ei pentru ace;

Broderia cu volum de la Yuri Hovsepyan;

Uimitoarele broderii cu volum – Christiane Paris