Cele mai neobisnuite, fascinante si frumoase, delicate, gratioase si blande… cam acestea ar fi cuvintele potrivite, cu care ai vrea sa descrii broderiile unice ale autoarei din Marea Britanie  – Anne Honeyman.

Broderiile unice tridimensionale de la Anne Honeyman, autoarea si inventatoarea acestei tehnici.

In zilele noastre este foarte greu sa surprinzi publicul cu vreo inovatie tehnologica in domeniul artei, dar combinand cu succes tehnologia moderna si creativitatea poti ramane foarte surprins cu unele rezultate foarte interesante. De exemplu, lucrarile tridimensionaleale ale Annei Honeyman, creatoarea unor broderii foarte neobisnuite si ca forma, dar si prin tehnica absolut noua.“Ca un artist de textile, ma bucur nespus de posibilitatile creative infinite  in ramura selectata” – a spus Anne Honeyman

Secretul acestei tehnici de broderie este in utilizarea unor materiale solubile in apa, pe ele se coase broderia. La terminarea procesului de coasere, baza originala, pe care a cusut mesterita dispare complet, se dizolva. Dupa disparitia materialului pe care se coase raman modele complicate din fire, care sunt doar extraordinar de frumoase, ca o dantela.

Modele florale extraordinar de frumoase din flori si plante – cele mai frecvente teme intalnite in operele lucrate de Anne Honeyman. Lucrarile ei sunt in acelasi timp surprinzator de simple, dar in acelasi timp armonioase si elegante. Va oferim si cateva fotografii cu lucrarile Annei Honeyman. In curand vom publica un album intreb pe paginile noastre si mai multa informatie despre aceasta tehnica.

Bucurati-va de aceste minunatii din ALBUMUL de aici!