Sfaturi utile: Cum pastram schemele de broderie
La un moment dat fiecare broderita (goblenista) se trezeste cu un numar mare de scheme (diagrame) de broderie acumulate, deci aveti cumva nevoie de a le sorta si stoca intr-un fel oarecare. Schemele, pliate de doua sau mai multe ori se rod rapid la marginile de la pliuri, iar metoda de stocare „in sac” nu va permite rapid sa gasiti schema dorita.
Sfaturi utile: Cum pastram schemele (diagramele) ale broderiei?
Pana nu demult schemele anterioare au fost doar pe hartie, acum s-a adaugat la ele si versiunile electronice. Sa gasim impreuna cele mai bune metode de stocare a ambelor tipuri de scheme.
Schemele pe hartie, daca acestea nu depasesc dimensiunea foii de album (A4), nu se recomanda sa fie indoite. Acest lucru duce la stergerea desenului pe pliuri dupa cum am mai mentionat mai sus. Acest tip de scheme sunt bine de plasat in file, care mai apoi pot fi plasate intr-un dosar de birou sau atasa intr-un album foto. Schemele pastrate intr-un asa mod nu se vor murdari in timp ce le vedeti si folositi, si nu vor colecta praf pe ele. Este mai complicata pastrarea schemelor cu dimensiunea mai mare decat cea de A4. Cea mai grijulie metoda de pastrare pentru astfel de scheme: se vor face sul si plasa intr-o punga de plastic. Daca acest lucru nu este posibil: – schema este pliata, dar pe linia de pliere se lipeste cu o banda ingusta de scotch. Este de dorit sa faceti copii cu schemele preferate, pentru ca orice se poate intampla, si a pierde o schema buna, din cauza unui accident ridicol intotdeauna este un fapt suparator.
Sistemele de stocare electronice, precum si schemele electronice sunt o inovatie, care a aparut in mediul broderitelor nu cu mult timp in urma. Astfel de scheme se creeaza in programe speciale (Pattern, XSD), sau se scaneaza (fotografiaza), si apoi sunt convertite in formatul grafic – .jpg. A pastra schemele (diagramele) de broderie in forma electronica este foarte convenabil. Ele pot fi sortate in cataloage tematice, de exemplu: – „Peisaje”, „Oameni”, „Animale”, „Flori”, „Animatie”, etc. La randul sau, fiecare catalog poate fi impartit in subdirectoare. Sa presupunem ca catalogul „Oameni” poate fi impartit in subdirectoare: „Femei”, „Barbati”, „Copii”, „Cupluri” . Mai mult decat atat, fiecarei scheme i se poate atribui propriul sau numar si o mapa cu lamuriri despre „Continut”, care va stoca toate schemele numerotate. Si daca timpul nu va permite formarea schemelor in astfel de dosare, puteti crea un director „Nesortate” si temporar stoca in fisiere schemele de acest fel acolo.