Pana in zilele noastre s-a pastrat putina informatie in ceea ce priveste modelele de broderie, semnele utilizate de stramosii nostri, dar si care este valoarea, semnificatia lor. Insa se stie precis, ca broderia nu juca doar un rol estetic de decor, dar  servea drept talisman impotriva influentelor negative din exterior.

Broderia si Magia – erau brodate exact acele parti din imbracaminte, prin care se credea ca fortele raului pot ajunge la trupul si sufletul omului.

Cu desenul protector erau brodate gulerul, mansetele, tivul, gura camasii. tesatura deja alunga spiritele rele. Broderia era facuta in cea mai mare parte cu fir rosu, această culoare creste energia.

Se pare ca, acul mic are capacitatea de a atrage si de a trece prin energia spatiului. Atunci cand tinem un ac, adunam degetele impreuna si atunci energia este concentrata la varful acului. Suntem conductori de energie si aplicand broderia,cusand imaginile necesare transferam energia in produs. Urechea acului insa creeaza vartejuri care se rotesc in jurul nostru ca o tornada creand un camp magnetic puternic. Acest camp, acesta energie si este apoi transferata pe lucrarea de care se atinge varful acului. Aceasta este magia broderiei. Este acest lucru credibil? Pentru mine da, deoarece acolo pe varful acului sunt ascunse toate proprietatiile sale de vindecare. Acest lucru il stiu toti cei care cos, stiu ca toate problemele zilei dispar, cand doar pui mana pe ac. Dupa o perioada de cusut te simti linistit si toate problemele zilei nu mai par asa de grave.

Cateva sfaturi pentru a coase o broderie-Talisman:

1) Brodati fara noduri. Fixati firul fara noduri, deoarece acestea au un efect negativ asupra talismanului.
2) Pentru a preveni inselaciunea si tradarea coaseti broderia in tonuri de portocaliu si rosu.
3) Daca coaseti o amuleta pentru copil, brodati orice animal cu fir rosu sau negru.
4) Pentru amuleta unui elev, care sa fie protejat de agresiune, brodati ceva cu fir albastru sau violet.
5) Pentru a imbunatati bunastarea financiara si proteja afacerile impotriva riscurilor, coaseti amuleta cu fir verde.
6) Broderia cu fir negra ajuta la ferilizare si protejeaza sarcina.
7) Pentru un talisman de sanatate brodati un copac, sau chiar mai bine de molid verde.
Lemnul a fost intotdeauna considerat un simbol al longevitatii, motiv pentru care vorbim despre arborele genealogic al familiei si pomul dorintei.
8) Pentru a va proteja dragostea brodati flori, cel mai bine de culoare rosie.
9) Pentru a da nastere cu succes la al doilea sau al treilea copil, brodati in cruce. Poate fi un urs sau vreun personaj din desene animate.
10) Incercati desenele mici sa le coaseti cu o singura culoare a firului. Poate fi un model mic, discret in coltul unei batiste sau pe un prosop.

Credeti, nu credeti e voia Dumneavoastra! Dar ce eeste sigur, ca rau nu va face! Sanatate si spor la lucrari frumoase!