Putem cu mandrie a spune ca am scris pe paginile noastre despre majoritatea tehnicilor de cusut din lume, chiar si despre unele inventate de curand. De fiecare data ramai  profund impresionat de ingeniozitatea si creativitatea omului. Cand ai impresia ca tot ai vazut si stii – tocmai atunci apare cineva, care te lasa mult de uimire. Prin utilizarea unor materiale simple, sau tehnici demult cunoscute creaza lucruri deoasebit de frumoase, pe langa care nu poti trece indiferent, nu poti sa te opresti din mers si sa admiri, sa te pui pe ganduri… Astfel de impresie mi-au lasat lucrarile Martinei Celerin.

Arta tesutului si paslei – Martina Celerin. De la genetica moleculara la arta!

Cu doar cateva zile in urma am vazut o imagine foarte interesanta pe internet, o colectie de legume din pasla, dar pe care parca erai gata sa le pui in salata, atat de reala era compozitia.  Ca intotdeauna, mi-a fost foarte interesant sa gasesc autorul lucrarilor. Si dupa cum bine spune vorba noastra romaneasca: cine cauta -gaseste, am gasit si eu informatia. Autorul acestor minunate compozitii este Martina Celerin.

Martina Celerin s-a nascut la Praga, de foarte tanara s-a mutat in Canada. Ea si-a facut studiile si un doctorat in domeniul geneticii moleculare. S-a casatorit si a dat nastere la doi fii. Iar in 2002 a decis sa paraseasca stiinta dedicandu-se in totalitate artei. Martina se ocupa si cu pictura in ulei si vopsele acrilice, dar nu era multumita doar de imaginile plane.Un timp a lipit o varietate de obiecte pe panza, iar apoi a decis sa creeze ea insasi si panza. Tesutul i-a permis-o sa creeze panzele cu texturi diferite si piese de volum erau proiectate in diverse moduri, inclusiv din lana si pasla.

Martina se inspira din natura, mediu inconjurator, amintirile de familie, plimbarile si locurile pe care ea le-a vizitat.

Vizualizati si GALERIA cu imaginile acestor minunate lucrari. Cititi si despre alte tehnici interesante si inedite de lucru:

http://goblen.broderii.info/broderia-cu-volum-stumpwork/
http://goblen.broderii.info/faceti-cunostinta-cu-lorna-lorna-bateman/
http://goblen.broderii.info/uimitoarele-broderii-ale-elsei-bester/
http://goblen.broderii.info/o-broderie-neobisnuita-anne-honeyman/