Printre maestrii, care se ocupa cu cusutul sau impletitul margelelor sunt dezbateri aprinse pe tema margelelor de calitate. Este un lucru sa faci o bijuterie pentru tine insasi, si cu totul altceva – sa brodezi un tablou, o haina sau sa tesi o bijuterie cu margele la comanda. De obicei, incepatorii aleg margelele din China – ele sunt cele mai multe pe rafturile din piata. Dar mesteritele care lucreaza la un nivel mai serios vot incepe sa foloseasca margele cehe sau japoneze. Sa aruncam o privire la aceste tipuri de margele si sa luam in considerare avantajele lor.

Sfaturi pentru cumpararea margelelor cehe si japoneze

Cele mai populare margele in acest moment sunt considerate margelele cehe. O gama larga de culori, dimensiuni, de buna calitate si nu se compara cu cele chineze. Toata paleta de culori a margelelor cehe PRECIOSA o vedeti AICI! In prezent la margelele PRECIOSA sunt mai mult de 1.500 de produse. Dar, uneori, una si aceeasi nuanta de margele din diferite loturi pot fi usor diferite la culoare, lucru dupa cum bine stim foarte important.

Toate margelele cehe dintr-o serie au aceeasi forma si calitate. La alegerea intre margelele cehe si cele din China, recomandam sa cumparati margele cehe, deoarece diferenta de calitate este destul de mare, iar pretul nu este atat de critic.

Sortimentul de margele japoneze in prezent este cu mult in urma celor cehe, chineze si chiar Taiwaneze. Motivul pentru acest lucru este pretul sau ridicat. Dar, prin analiza margelelor japoneze se poate spune cu incredere ca pretul corespunde calitatii.
Margelele japoneze sunt complet simetrice si faradefecte. Daca veti observa vreo neregula doar numai dupa examinare atenta si riguroasa, dar si in cazuri rare.
Singurul dezavantaj al margelelor japoneze este pretul sau ridicat, ceea ce a permis margelelor cehe sa ocupe cu ncredere primul loc pe piata.