Cum fotografiem corect o broderie?
Cum sa aratam prietenelor munca noastra, daca ele sunt departe? Nimic nu ar putea fi mai simplu – trimitem o imagine prin intermediul internetului. Aici exista doar o singura problema – pentru a face acest lucru avem nevoie de o fotografie. De foarte multe ori imaginile sunt plate, neexpresive, neclare, nu transmit bine textura tesaturii sau apare un blit (in cazul in care lucrarea este incadrata intr-o bagheta sub sticla). Pentru a obtine o imagine de calitate, trebuie urmate cateva sfaturi simple si utile din articolul nostru cu privire la subiectul: cum sa fotografiem corect o broderie.
Sfaturi practice: Cum se face o fotografie la broderie
Broderia neinramata sau in rama fara sticla:
1. Tesatura broderiei necesita o calcare cat mai buna. In caz contrar, in imagine va fi trecuta nu numai textura tesaturii, dar, de asemenea, si toate cutele.
2. Pentru fotografiere este cel mai indicat de a utiliza lumina naturala difuza de zi. Pentru acest lucru fotografia trebuie facuta langa fereastra, dar nu in lumina directa a soarelui.
3. Broderia trebuie aranjata pe o suprafata plana inclinata, astfel incat lumina sa cada pe ea sub unghi.
4. Pozitia aparatului cand fotografiati trebuie mentinuta astfel incat liniile paralele sa ramana paralele in loc sa se converge intr-o parte a cadrului.
5. Pe camera de filmat trebuie sa stabiliti o sensibilitate minima (de obicei, ISO100), plasandu-se la o distanta oarecare de broderie si prin utilizarea zoom-ului apropiati putin imaginea (altfel liniile marginillor cadrului pot arata indoite).
Daca respectati aceste reguli, ar trebui sa obtineti o imagine clara cu linii netede si o textura bine conceputa a panzei. Pe o astfel de fotografie vor aparea nu numai cusaturile distincte, dar si materialul cu care sunt facute, cum ar fi firele metalice. Daca imaginea iese neclara, inseamna ca nu este suficienta lumina. In asa caz aveti nevoie de a utiliza blitul. Din pacate, in acest caz, imaginea va fi prea „plata”, textura materialului nu va fi transmisa.
Broderia sub sticla
Orice obiect luminos care se afla in spatele fotografului, se poate reflecta in sticla ramei sau sa faca blit, in special lampile, ferestrele si alte obiecte viu luminate. Pentru a evita acest lucru, este necesar sa plasati broderia in asa fel, ca in spatele fotografului sa nu se afle nimic decat un fundal simplu (perete). Si, desigur, atunci cand fotografiati astfel aveti nevoie pentru a organiza locul de lucru, camera foto si lumina in asa fel, astfel incat pe sticla sa nu apara blituri. Acest lucru, credeti-ne pe cuvant, intotdeauna este posibil.
Fotografierea in interior
1. Primul lucru de retinut este ca in nici un caz nu se poate utiliza blitul incorporat. El va da fotografiei umbre acute si urate si, prin urmare, va minimaliza intreaga impresie.
2. Este cel mai bine de fotografiat langa o fereastra la lumina zilei.
3. In cazul in care veti fotografia cu lumina artificiala, nu incercati s-o consolidati, dotand locul cu toate corpurile de lumina si lampi disponibile din apartament.
4. Camera de filmat trebuie sa fie stabilita in partea din fata a lucrarii, astfel incat in cadru sa intre si o parte a interierului. In mod optim, folositi un trepied. In cazul in care nu aveti un trepied, montati aparatul foto pe un scaun sau pe masuta de cafea.
5. Deconectati de la blitz aparatul de fotografiat, folositi modul de fotografiere cu intarziere. Acest lucru va va ajuta la evitarea miscarea aparatului foto atunci cand apasati butonul de pornire.
In timp ce aparatul foto face poze (si este nevoie de ceva timp), acesta trebuie sa ramana absolut nemiscat: in apropierea lui este mai bine sa nu fie nici o miscare sau evitata la minim. Daca imaginea este neclara, inseamna ca aparatul totusi a fost in miscare. Nimic nu se poate face – imaginea va trebui repetata! In cazul in care fotografia este prea intunecata, luminati broderia cu o lampa suplimentara (sa se evite umbrele!) sau cu rabdare, asteptati schimbarea luminii (in cazul cand fotografiati la lumina naturala).
Omul – nu este suport
La fotografierea broderiei impreuna cu autorul ei este necesar sa se aplice aceleasi reguli, descrise mai sus. Dar omul din greu poate ramane absolut nemiscat, macar si pe cateva clipe. Va ajuta sa ascunzi interferarile din cauza miscarii o iluminare mai buna. Nu utilizati blitul. In cazul in care vremea este insorita, lumina de la fereastra este suficienta pentru a obtine o fotografie buna – dar soarele nu ar trebui sa straluceasca direct in geam. O sedinta foto intr-o zi innorata este cel mai bine de facut pe strada.
Asigurati-va ca modelele dumneavoastra intra in joc, pozeaza. Omul din imagine nu trebuie sa stea ca un suport: el ar trebui sa interactioneze cu camera de filmat.
Speram ca sfaturile noastre va vor fi utile la fotografierea broderiei, vor fi un suport real in aceasta problema dificila.