Despre renumita Scoala de broderie Francois Lesagé am mai scris pe paginile noastre. Puteti citi AICI primul articol si vedea galeria de fotografii cu o experienta din acaesta scoala. Un alt ARTICOL despre studiul la scoala de broderie Francois Lesagé il gasiti si savurati lucrari de arta din domensiul broderiei. Astazi von scrie despre un proect iesit din comun, la fel din domeniul broderiei si experientele de la Scoala de broderie Francois Lesagé, puteti vedea si minuna des aceasta lucrare in albumul de AICI :

Proiect comun privind broderia harții orasului Venetia de la Scoala de Broderie Lesage

lesage venetia

Un proiect interesant a fost implementat de faimoasa Scoala de Broderie Lesage. Ei au vizitat orasul italian Venetia pentru a crea impreuna cu broderitele si locuitorii acestui frumos oras o harta brodata a Venetiei!

„Datorita sufletului meu de geolog romantic, am iubit mereu hartile. Am studiat, pictat, calatorit, construit, pictat, analizat, interpretat, digitizat … Dar nu le-am brodat niciodata” – scrie directorul de arta al studioului Hubert Barrere.

Miriam Cozzi scrie: „Astazi am avut ocazia de a contribui la un proiect extrem de interesant: ” broderie comuna”. Am brodat o felie de harta a orasului Venetia la evenimentul Homo Faber, care a avut loc chiar in Venetia. Sunt foarte recunoscatoare Marinei si Celiei pentru broderitele care mi-au oferit o zi minunata”!

Vedem o harta pe scara larga a orașului cu poduri, canale si blocuri de case. Paietele de aur au facut apa din canale, acoperisurile caselor erau facute din paiete metalice dreptunghiulare, coroanele copacilor erau facute din fire rasucite cu noduri franceze si pietre cu multe laturi. De-a lungul marginilor hartii se vad creaturi mitologice si zei ai marii, precum si o cruce cu punctele cardinale.

Da, broderia poate fi diferita si cu multe sensuri!