Haideti sa vorbim despre  – ce sunt firele pentru broderie?

Firele pentru broderie sunt foarte diverse. Selectarea firelor depinde de materialul, panza (baza) pentru broderie. Pentru a alege firele potrivite pentru viitoarea voastra lucrare, este de dorit sa aveti o idee generala despre tipurile de fire.

Exista urmatoarele tipuri de fire:
1. Naturale – in, bumbac, lana
2. Artificiale
3. Sintetice
4. Mixte

Orice fel de fir pentru lucrari manuale are cu siguranta propriile caracteristici.

Atele pentru broderie se disting prin:
1. Calitate
2. Stuctura
3. Grosime
4. Culoare

Firele pentru brodat mouline sunt fire mercerizate de bumbac, format din sase fire. Firele pot fi de o singura culoare sau imbinate cu fire de alte culori pentru a produce efectul dorit. Sunt utilizate in diverse tehnici de broderie, in special pentru cruciulite, goblen si alte cusaturi.

Firul pentru brodat de bumbac moale – un fir mai gros de culoare mat. Este utilizat de obicei pentru brodarea pe materiale grele, cum ar fi tapiserii de perete.  Este foarte bun pentru a efectua cusaturi complexe in forma se franjuri si altele tipuri de cusaturi de margine.

Firul mercerizat – fir de bumbac rasucit cu un luciu distinctiv ridicat de diferite grosimi in jurubite si bobine. Utilizate in diverse tehnici de broderie.

Firul metalizat – firul, ca o sarmulita stralucitoare. Potrivit pentru broderie in aur, in freestyle, de unul singur sau in combinatie cu fire de bumbac sau lana.

Matasea si firele de viscoza. Viscoza este numita si „matasea artificiala”. Aceste fire sunt folosite in broderie pentru a crea un luciu mai mare si oferind broderiei finite un aspect moale si matasos.

Jersey (lana)- fir din 2 fire, este utilizat pe scara largă in brodarea pe tesaturi atat separat, cat si impreuna cu alte fire.

Fire persane – fire de lana moale, rasucite, cu care se brodeaza cu frul intreg. Este utilizat pentru broderiea tapiseriilor, cruce dar si alte tehnici.

Lana pentru tapiserie – fire grele, cu care se coase cu firul intreg. Este potrivit pentru tapiserii de cusut cu cruci numarate.

Si acestea sunt doar o parte a firelor de brodat si pentru alte meserii dintr-o varietate din cele existente.

Pentru comenzi de fire de orice tip, culoare si cantitate scrieti mesaj AICI .