Icoanele neobisnuite -ale Angelicai Artemenko cusute dupa propria sa tehnologie

Angelica Artemenko isi dezvolta pictogramele dupa propria sa tehnologie.
A absolvit Colegiul de Tehnologie din Kramatorsk, de specialitate artist-designer de constructii. La fel de bine a studiat si la scoala de arta. Din copilarie ii placea sa coase. A incercat mai intai sa brodeze dupa scheme. Tocmai la timp in Kramatorsk, a foat adusa imaginea miraculoasa a Fecioarei de la Poceaev din Pochaeiv Lavra. Ea a mers la aceasta icoana, a steptat destul de mult ca s-o vada, o icoana venerata la care s-a rugat in fata ei pentru minune. O coincidenta era de asemenea, faptul ca prima icoana cusuta de ea a fost doar Maica Domnului in aur (Pochaevskaya Our Lady). Angelicai i-a placut atata de mult aceasta tehnica si aceasta ocupatie, incat a decis sa-si dedice tot timpul acestei activitati.

Toate modelele Angelica le concepe personal, iar pentru fiecare icoana – alt desen. Lucrarile Angelicai emana o caldura speciala si respect. Fiecare lucrare este creata in conformitate cu canoanele iconografice, chir daca sunt create intr-un astfel de mod neobisnuit. Pentru o lucrare de marime medie se folosesc aproximativ 50.000 de margele, perle si pietre. Cateva luni la rans cu multa caldura si maiestri mesterita lucreaza asupra fiecarei lucrari. Este bine de stiut ca in aceasta epoca cu inalta tehnologie exista astfel de oameni, care au atat de mult talent, spiritualitate si tandrete, pentru a crea astfel de minuni. Jos palaria in fata acestei artiste.

Icoanele de o frumusete rara ale Angelicai Artemenko, nu lasa indiferenti nici oamenii departe de religie. Sa dmiram impreuna aceste minunatii frumoase, vedeti aici ALBUMUL cu icoanele mesteritei.