Aveti o sumedenie de scheme excelente pentru broderie, dar sunteti intr-o lipsa catastrofala de timp. Ziua este atat de lunga, pur si simplu aveti nevoie de un plan. Iata lista noastra de sfaturi despre cum sa va petreceti o vacanta cu broderia preferata.

1. Este timpul pentru a pune lucrurile in ordine. Demontati vizuina dumneavoastra de hamster, faceti un act de caritate – daruiti acele lucruri de care nu aveti nevoie. Puneti in ordine schemele, firele si acele. O idee buna este de a diviza acele de broderie dupa dimensiunea lor pentru panza si tesaturi de diferite dimensiuni. Acelor pentru alte tipuri de munca (pentru cusut, pentru lucru cu margele, etc.) de asemenea, le gasiti locul lor. Ordinea din caseta cu materiale va pune ordine si in ganduri, daca stiti ce si unde este, va va fi mai usor sa incepeti a pune puncte in orice moment liber.

2. Craciunul – o perioada dificila pentru intreaga familie. Scrieti  o lista detaliata cu toate ocupatiile necesare: de la crearea costumului fantezist pentru copil pana la lista cu alimente pentru cina de Craciun si, desigur, petrecerea de Craciun. Taiati din lista intrebarile rezolvate, aceasta va ajuta sa va pastrati calmul.

3. Asigurati-va ca aveti la indemana tot de ce e nevoie pentru cusut si nu veti fi nevoiti de a trage inca o fuga la mercerie. Salvati-va de la achizitii spontane – achizitionati tot de ce aveti nevoie dintr-odata in mercerie sau magazinul online, economisind la ambalaj si trimitere.

4. Invita-ti prietenii si rudele pentru un ceai dupa-amiaza cu tort sau la vizionarea unui film, nu pentru o cina speciala. Economia de timp pentru gatit o puteti utilizara cu succes pentru cusut. Broderitele prietene v-or sprijini cu bucurie ideea de o sezatoare impreuna.

5. Faceti propunerea pentru mamele copiilor din clasa copilului vostru: odata pe saptamana fiecare mama sa se uite dupa copiii vostri in timpul sarbatorilor de Craciun. In asa fel veti avea cateva seri libere si copiii vor avea compania prietenilor pentru joaca.

6. Abonati-va din timp la revista voastra preferata. Deci, veti economisi timp cautand numarul in chioscuri si supermarket-uri.

7. Lasati gatitul pentru week-end. Alegeti sa pregatiti felurile de mancare cu aceleasi ingrediente. Pastrati produsele preparate ca si prefabricatele.

8. Luati broderia cu voi oriunde. In asa fel poate veti avea 20 minute inainte de masa de pranz, sau asteptand la coada sau in asteptarea unui prieten. Fiecare moment poate fi folosit pentru broderie.

9. De ce sa nu ii invatam pe copii sa coase? Asa, veti putea petrece impreuna toate sarbatorile si veti avea multe oportunitati pentru broderie. Copiilor le place sa brodeze decoratiuni pentru pomul de Craciun, felicitari pentru bunici si initialele lor. Incurajati copiii mai mari sa predea copiilor mici cusutul pe panza cu celule mari, discutati cu ei diferenta in coaserea pe panza de diferite tipuri si dimensiuni. Desigur, in asa mod veti gasi ceva timp si pentru broderia personala.

10. Evidentiati o zi pe saptamana, atunci cand sub nici un pretext nu va ocupati cu treburile casnice. Daca aveti copii sau adolescenti, cereti-le sa efectueze munca la domiciliu pentru o mica taxa. Ei cu siguranta vor fi de acord sa castige niste bani de buzunar. Instruiti copiii pentru a face curatenie, a spala vase, a face cumparaturi.

copii cusand

Craciun fericit si un An Nou Fericit! La multi ani!

In cazul, cand credeti ca aparitia articolului e cam tarzie…

Curand mai vin si alte sarbatori, invatatura e buna de stiut si buna de aplicat la toate sarbatorile. Sa aveti sanatate!