La creara incredibilelor figuri sculptate pe frunze uscate artistul spaniol Lorenzo Manuel Silva Durán s-a fost inspirat de la o omida ordinara. Privind-o cum manca frunza se gandi: – „De ce sa nu incerc si eu sa tai un model pe o frunza?”

Natura si arta uimitoare de pe frunze a lui Lorenzo Manuel Silva Durán (Spania)

Dupa ce a studiat tehnica antica japoneza si chineza despre sculptura pe hartie, Lorenzo a aplicat-o pe un material mult mai capricios si fragil, care necesita o rabdare incredibila si prudenta, pentru ca orice miscare incomoda poate distruge ore de munca. Pentru fiecare model Lorenzo lucreaza de la o saptamana pana la trei luni de munca grea cu un cutit mic ascutit sau bisturiu. „Eu incep cu colectarea frunzelor, le spal, le usuc, le presez. In timp ce ele stau sub presiune, eu fac o schita pentru modelul viitor. Apoi transpun modelul pe frunza si incep sa tai cu atentie. mereu am perfectionat tehnica si in opt ani am vandut o multime de sculpturi de frunze, dar prima mea lucrare am pastrat-o si inramat-o”. Costul lucrarilor lui Lorenzo depinde de tipul de frunza si complexitatea desenului. Cea mai scumpa lucrare a costat 2400 de lire sterline. Pentru drepturile de autor, el a venit pentru acest gen de arta cu un nume propriu – „naturayarte”, care tradus din spaniola inseamn „natura si
arta”.

Lorenzo Manuel Silva Durán, nascut in 1969 in Spania. A crescut in Düsseldorf (Germania) si Madrid (Spania), a locuit in Guadalajara (Spania) din anul 2004. A muncit in diferite locuri de munca, o lungă perioada de timp ca un muncitor in constructii, se ocupa cu munca de acces vertical sau franghie.

La varsta de 36 de ani, a aflat ca a lasat deoparte doua din adevaratele sale pasiuni: arta si natura. In 2005, cand a intrat in somaj a avut o multime de timp sa se gandeasca la ceea ce a vrut sa faca cu restul vietii sale. Asa a ajuns sa lucreze la ceea cu ce se ocupa azi. Drumul a fost lung, dar si resit,  A participat si participa in continuare la multe expozitii in multe tari ale lumii.

Vizualizati si GALERIA cu lucrarile miniaturale ale acestui artist. Nu ne ramane dact sa recumoastem ca tot ce e inspirat din natura e superb!