O tehnologie interesanta prin faptul ca-i permite sa creeze broderii absolut neobisnuite, utilizand drept baza un material solubil in apa. In timp ce broderia este creata, baza este prezenta si vizibila mesterului. Dar apoi ea dispare – se dizolva, lasand in urma firele care par a fi inghetate in aer prin magie. Din liniile acestea de fire cusute de culoare, forma si texturi diferite se formeaza desene, care reflecta conceptia de arta a autorului.

„…ma bucur de posibilitatile de creatie infinite in directia aleasa de mine”  – Anne Honeyman.

„Subiectele din munca mea sunt diverse, ele sunt in continua evolutie, schimbare, dar unele din ele sunt reflectate repetat, mai cu seama cele cu tematica din mediul natural si impactul omului asupra mediului in perioada evolutiei” – Anne Honeyman
Da, obiecte naturale, cum ar fi tufisurile din iarba, florile simple de camp, pestrite pe campul verde – par a fi cele mai iubite subiecte incorporate in broderia multicolora neobisnuita pe picior de egalitate cu locuitorii adancurilor subacvatice. Frunze si fluturi, libelule si stele de mare – sunt unite prin fire subtile – firele vietii a tot ce este viu.

Unele proiecte ale artistei, care implica broderia neobisnuita, au stat la baza mai multor publicatii menite sa promoveze broderia in societatea moderna. Majoritatea lucrarilor Annei sunt facute pentru acest proiect la o masina speciala de brodat, desi pot fi facute si manual daca acest lucru este impus de ideea artistica.

In plus fata de crearea broderiilor neobisnuite in 3D, Anna lucreaza la alte proiecte, care includ aproape toate materialele de la hartie la metal. Cu toate acestea, hobby-ul ei principal ramane broderia. Anume ei ii acorda ea timpul si sufletul, incercand sa atraga spre broderie pe urmasii sai.

Vizualizati aici un intreg ALBUM cu fotografii ale broderiilor 3D  realizate de Anne Honeyman.

Ele raman cele mai neobisnuite, fascinante, frumoase, delicate, vaporoase si fine … broderii vazute vreodata si sunt realizate de Anne Honeyman.

Ne-ar placea sa stim si punctul dumneavoastra de vedere!