Pe paginile noastre veti gasi multa informatie: despre tehnici de cusut, istorii de viata, companii producatoare, practic, cam despre tot ce tine de broderie, goblen. Speram ca toata informatia va este de ajutor!

Astazi va vom arata in imagini, pas cu pas despre cum se brodeaza parul unei fetite si o ghirlanda de flori.

Acest exemplu il vom demonstra dupa fotografiile unei mici zane din cartea Flower Fairy.

Parul se coase cu fir de matase maro cu cusatura dreapta, utilizand un ac de rezerva si o o cusatura foarte slaba pentru un efect natural. Pentru un finisaj neted, cusaturile se fixeaza intre punctele precedente. Dupa cateva randuri treceti la un maro de culoare mai inchisa si adaugati cusaturi mai lungi. Pentru a forma bucle mai lejere, ridicati cusaturile in sus de la suprafata de coasere cu un ac de cusut de rezerva.

Pentru a forma buclele la ureche, tineti firul in timp ce formati cusatura astfel incat bucla sa fie indreptata spre obraz. Daca aeste necesar, utilizati un ac separat cu un singur fir pentru a fixa cusatura in curba fara sa fie prea vizibila, dar exact dupa desenul schemei.

Mai apoi treceti la cusaturi peste cele anterioare, buclele indreptate spre obraji, pentru a forma un strat moale de bucle. Ridicati cusaturile fie cu degetul, ori ca si mai inainte  cu acul de rezerva. Impunsaturile acului trebuie sa fie intre cusaturile anterioare si nu peste, ca sa nu dea impresia de par incalcit. Pentru a nu fi prea mare diferenta de la o nuanta la alta, pentru trecere folositi blenduri – un fir de culoare maro inchis si unul de maro deschis, in asa fel parul va arata mult mai natural.

Depuneti efort pentru parul de la ceafa, folositi la fel acul de rezerva pentru a ridica parul si pentru a forma bucle moi, ridicate. Faceti cusaturi un pic mai scurte pe masura ce ajungeti la sfarsitul parului. Repetati cusaturile pentru cealalta parte a capului. Faceti la fel cusaturi drepte si oblice

Cum facem o ghirlanda de flori galbene? 

Se formeaza la inceput tulpina coroanei dintr-o panglica de 7mm de matase de culoare verde. Sccoateti acum pe fata, rasuciti acul, astfel incat panglica formeaza o tulpina subtire, introduceti acul inapoi in tesatura la sfarsitul ghirlandei. Tineti acul cu panglica pe partea din spate a lucrarii (astfel asă sa puteti relaxa panglica) trageti usor panglica spiralata pentru a o potrivi pe cap exact dupa desen. Taiati panglica pe verso, lasand o coada mica in cazul in care veti avea nevoie de ajustare in timp se coaseti. Utilizati fir verde pentru a asigura pozitia tulpinii cu cusaturi mici ascunse. Fixati panglica pe verso.

Facem florile galbene.

Florile mici, galbene sunt facute separat, apoi sunt taiate si aplicate pe par. Patru flori se fac in felul urmator (diametrul de aproximativ 1 cm): pe un bloc de tesatura de bumbac fin sau alta tesatura potrivita se face diamentrul 1cm, cu o panglica galbena de matase de 4mm se umple tot cercul cu bucle din paglica pentru a forma petalele. Apoi cu un fir de ata maro se fixeaza buclele de panza, cu alte cusaturi mici se prelucreaza marginea formei. Floarea se taie si se fixeaza conform desenului asupra parului ei. Utilizati cusaturi ascunse cu fir de culoarea parului si fixati florile in asa fel ca sa nu fie aplatizat parul. Vedeti aici o GALERIE foto cu imagini despre procesul de coasere.

Sper ca veti gasi aceasta tehnica utila pentru unul dintre proiectele Voastre!