Acum, cand broderia este spalata si calcata, e timpul s-o scanati pentru a putea trimite la prieteni si aduna laurii pentru munca asidua sau pentru a o pune in arhiva dumneavoastra electronica. Din pacate, acest pas este adesea trecut cu vederea si broderia este inramata, dar pentru a inregistra o imagine inramata este mult mai complicat.

O imagine de ansamblu trebuie  scanata in mai multe etape, iar apoi piesele de imagine pot fi combinate in diferiti editori grafici. Acest necaz poate usor lichidat cu ajutorul programului de asistenta substantiala in asamblarea imaginilor – PanaVue Image Assembler, pe care il gasiti aici,  si care automat uneste piesele scanate si le aliniaza intr-o singura imagine, corectand rupturile marginilor. Din pacate, acestea nu sunt ultimile greutati. Daca in broderie au fost folosite margele sau fire metalice, scanerul nu va functiona, aceste locuri vor arata „supraexpuse” si mult „stralucitoare”. Cu cat mai multe margele in lucrare, cu atat mai multe puncte albicioase pe imaginea scanata.

La optiuni nu alegeti cea mai mica rezolutie, lasati imaginea scanata sa arate cele mai mici detalii din lucru:  a reduce imaginea veti avea mereu timp, insa detaliile clare ii vor ajuta pe prietenii tai pentru sa aprecieze munca grea si rezolva orice indoiala.

Gata, este timpul pentru a introduce broderia intr-un cadru. Iar pe noi ne asteapta urmatorul pas – Pasul 7.