Intotdeauna mi-a placut sa lucrez cu margele. Creand ceva nou, pur si simplu uit de tot in lume, trece durerea de cap, starea de spirit se imbunatateste. Am fost surprinsa sa gasesc pe internet si lamuriri despre acest subiect…

Care sunt proprietatile margelelor si cum actioneaza asupra ta cand lucrezi cu ele sau le porti

Astazi multi stiu si este evident ca pietrele pretioase au un efect de vindecare si actioneaza asupra psihicului uman. Dar sticla si, prin urmare, margelele care sunt facute din ea, deloc nu au nici o putere mai mica. Nu e de mirare ca magicienii si prezicatorii foloseau si continua sa foloseasca in activitatea lor obiecte din sticla, care deschid capacitatatile de clarviziune.

In civilizatiile antice sticla era utilizata pentru fabricarea de amulete – se considera ca un simplu sirag de margele mici poate lua deochiul, invidia si inlatura farmecele. Poate intr-adevar in credintele antice exista un bob rational si sticla, margelele de sticla au putere. Desigur, acestea spre deosebire de marile bile de cristal sunt foarte mici si nu au o energie atat de puternica, dar se crede ca margelele preiau cu usurinta frecventa vibratiilor corpului uman, o regleaza si stabilizeaza. Datorita „bilelor de sticla” poate trece o durere de cap si stresul. Expertii le folosesc de asemenea pentru a activa punctele biologice active ale corpului uman.

Asupra proprietatilor magice ale sticlei se suprapune si puterea mesterului, care creeaza margelele. Poate, de aceea, bijuteriile cu margele pot fi de fapt amulete. Ele vor absorbi energia negativa si se zice ca atunci cand se acumuleaza prea mult, produsul se va rupe si pierde. Prin urmare, nu fi-ti tristi cand se pierde o bijuterie.

Ar trebui sa ne amintim ca margelele „absorb” nu numai energia buna a maestrului, ci si pe cea rea. In cazul in care bijuteria de margele este cumparata de la un strain, este mai bine sa o „dezamorsati“ sau „inpamantati“ punand-o, de exemplu, intr-un vas cu flori timp de 2-3 zile.

Cele mai bune talismane sunt pandantivele si bratarile. Daca au pe ele si un ornament, puterea acestor ornamente creste de mai multe ori. Se crede ca metoda de tesut nu este mai putin importanta decat imaginea, si cea mai potrivita este tesutul in mozaic sau brodatul in cruce. Cu cat sunt mai strans cusute margelele, cu atat mai bine vor conserva energia.

Merita sa acordați atentie culorii bijuteriei. Margele de diferite culori vor avea proprietati diferite. Multi, de exemplu, cred ca rosul este culoarea iubirii, dar la margele e diferit. Nuantele de rosu, de asemenea, ca si cele portocalii, vor proteja stapanul de „ochiul rau”. Desi este important sa respectati o regula principala – nu exagerati, deoarece prea multe margele rosii sau portocalii pot provoca indigestie. De ochiul rau la fel ajuta margelele galbene, si daca mai si un luciu de aur, vor proteja proprietarul, dar, de asemenea, va atrage si banii. De singuratate si iubire neimpartasita ar trebui sa salveze amuletele din margele de verde pur sau albastru fara luciu metalic.Bijuteriile din margele de culoarea liliac de perle va deschide calea catre noi relatii romantice. A se gasi pe sine si capata incredere ajuta margelele hematite – negre, cu o nuanta argintie.
Margelele „alb-negre” curata bine campul bio, absorb emotiile negative si il fac pe stapan mai puternic si hotarat. Farmecul margelelor mov cu luciu metalic va stimula dezvoltarea abilitatilor magice, un fel de clarviziune, de exemplu, capacitatea de a ghici gandurile altora si a intelege semnificatia evenimentelor.